Európa Liga – Megszerezte első győzelmét a Videoton

2012. October 4. Thursday in Eredmények, Hírek, UEFA Európa Liga

Megszerezte első győzelmét a labdarúgó Európa Liga csoportkörében a Videoton, amely hazai pályán 3-0-ra nyert csütörtökön a portugál Sporting Lisboa ellen a 2. fordulóban.

Az EL csoportkörében 200 ezer eurót ér a siker.
Paulo Sousa vezetőedző csapata győzelmével két kör után három pontjával a továbbjutó második helyen áll a G csoportban a két hete őt legyőző és ezúttal a svájci Basel otthonában 2-2-es döntetlent játszó belga Genk mögött.
A Videoton legközelebb, október 25-én a Baselt fogadja.

Labdarúgó Európa Liga - Videoton FC - Sporting Lisboa

Székesfehérvár, 2012. október 4.
A Videoton játékosai ünnepelnek a labdarúgó Euroliga csoportkörének 2. fordulójában játszott Videoton FC – Sporting Lisboa mérkőzés után a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2012. október 4-én. A találkozót a székesfehérvári csapat 3-0-ra megnyerte.
MTI Fotó: Beliczay László

Európa Liga, 2. forduló:

Videoton FC-Sporting Lisboa (portugál) 3-0 (3-0)

Sóstói Stadion, 12 500 néző, v.: Kristinn Jakobsson (izlandi)
gólszerzők: Vinicius (15.), Oliveira (21.), Nikolics (35.)
sárga lap: Nikolics (37.)

Videoton:

Bozovic – Brachi, Caneira, Vinicius, Stopira (Renato Neto, 90.) – Tóth B., Mitrovic – Walter Lee (Gyurcsó, 68.), Sándor, Oliveira – Nikolics (Torghelle, 78.)

Sporting Lisboa:

Rui Patricio – Rinaudo (Wolfswinkel, 30.), Rojo, Boulahrouz (Adrien Silva, 71.), Pranjic – Izmailov, Fernandes, Andre Martins, Jeffren Suárez – Labyad (Schaars, a szünetben), Viola

Utoljára 23 évvel ezelőtt szerepelt a Videoton FC európai kupasorozat főtábláján, így érthető, hogy az Európa Liga csoportkörének első hazai felvonásán teltház várta a csapatokat. A fehérváriak bátran kezdtek, nem látszott görcsösség a játékukon. Ráadásul az első húsz perc magyar szempontból álomszerűre sikeredett, hiszen előbb egy begyakorolt szögletfigurából Vinicius szerzett vezetést a Videotonnak, majd nem sokkal később egy mintaszerű kontratámadás végén Filipe Oliveira növelte a hazaiak előnyét.
Kétgólos vezetése tudatában Paulo Sousa csapata kissé visszahúzódott, a 18-szoros portugál bajnok Sporting védő helyett csatárt cserélt, irányított is néhány percig, de komolyabban nem veszélyeztette a hazai kaput. A Videoton azonban Nikolics góljával már igazi örömmámorba repítette a hazai szurkolókat.
Fordulás után a Sporting teljesen beszorította a magyar csapatot. Többnyire a bal oldalon vezették támadásaikat a lisszaboniak, és veszélyes akcióikból körbelőtték a hazai kaput, sőt, többször Bozovicnak kellett hárítania. A piros-kékek szervezetten védekeztek, s olykor-olykor gyors ellentámadással próbáltak megindulni, bár erre sok lehetőségük nem volt. A portugálok egyre elkeseredettebben támadtak, de még a 14 szöglet sem volt elegendő számukra a gólszerzéshez. A mérkőzés végén Stopira súlyos sérülése okozott némi keserűséget a hazai drukkereknek.
A Videoton FC a Genk otthonában elszenvedett vereség után megérdemelten aratott háromgólos győzelmet a Sporting Lisboa felett.

Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője:

“Mindig az a legfontosabb, hogy megtaláljuk a megfelelő taktikát, játékrendszert, ez ma sikerült, tehát elégedett vagyok. Büszke vagyok a játékosaimra, ez nagyon fontos eredmény a klub, a magyar futball és a szurkolók életében. Számomra is nagyon sokat jelent ez a győzelem, hiszen a Sporting tavaly a sorozat elődöntőjéig jutott, többnyire ugyanezekkel a játékosokkal, tehát mindenképpen nagy siker ez számunkra. A csapatunknak megvan a saját stílusa, ehhez ragaszkodunk. A zárt területen való védekezés, és az ellenfél hibára késztetése, az ebből indított ellentámadás az erősségünk. Gyorsan szereztünk előnyt, ezután a célunk a fegyelmezett zárás volt. Ezt teljesítettük.”

Sa Pinto, a Sporting Lisboa vezetőedzője:

“Nem fordult meg a fejemben, hogy lemondjak a vereség után. Világ életemben harcoltam, hittem abban, amit csinálok. Hitvallásom, hogy soha ne adjam fel és küzdjek. A Videoton nem játszott jól, hanem megnyerte a mérkőzést. Ha a céljaikat nézzük, megvalósították. A kontrajátékra játszottak és ez bejött nekik. Gyorsan gólt kaptunk, és hamar kétgólos lett a hátrány, innen már nagyon nehéz dolgunk volt. Továbbra is bízom a továbbjutásban.”

kf \ kpt \ sgj \ gkp

MTI 2012. október 4., csütörtök 22:39

Related Articles

Leave a Reply