Ellentétes előjelek az AZ-Benfica párharc előtt

2014. April 3. Thursday in Hírek, UEFA Európa Liga

Csütörtökön az AZ Alkmaar a Benficát látja vendégül az Európa Liga negyeddöntőjének első meccsén. A Benfica legutóbb 1988-ban kapott ki holland ellenféltől.
Ruben Amorim

A Benfica kiváló formában várja az AZ elleni összecsapást.

Az AZ jó statisztikával rendelkezik portugál gárdák ellen, három meccséből kettőt megnyert, egyen döntetlent játszott az Ibériai-félszigetről érkező csapatok ellen. A Benfica sem panaszkodhat a hollandok elleni teljesítményére, utóbbi tíz meccséből, amelyen holland gárda volt az ellenfél, mindössze egyet vesztett el, még 1988-ban a PSV elleni KEK-döntőt.

A portugál gárda amúgy is bombaformában várja a párharcot, legutóbbi 29 meccséből 25-öt megnyert, ennek megfelelően magabiztosan vezeti a portugál bajnokság tabelláját, a második helyezett Sporting hét ponttal van lemaradva. Ugyanakkor éppen a közelmúltban kénytelen volt elkönyvelni egy vereséget, a Porto ugyanis legyőzte a portugál kupa elődöntőjének első meccsén.

Az AZ viszont az utóbbi időben nem remekel, elmúlt öt meccséből csak egyet nyert meg, kétszer kikapott, kétszer pedig döntetlent játszott. Az alkmaari együttes a bajnokságban így csak 7. helyen áll jelenleg.

“Ez a szezon legfontosabb meccse a számunkra, és mi így is kezeltük. Természetesen mi vagyunk az esélytelenek, az ellenfél jobb napján a világ egyik legjobb csapata tud lenni” – jelentette ki az AZ amerikai válogatott támadója, Aron Johansson.

Az AZ csütörtöki sikerének az oddsa 5.75, a döntetlenre 3.80, a Benfica győzelmére 1.70 a szorzó.

A Benfica keretében mindenki hadra fogható, míg a holland csapatból Dirk Marcellis hiányzik az összecsapásról.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply