EL-selejtező – Kettős győzelemmel fehérvári továbbjutás

2012. August 9. Thursday in Eredmények, Hírek, UEFA Európa Liga

A Videoton 3-0-ra nyert a belga Gent vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező 3. fordulójának visszavágóján, így kettős győzelemmel, 4-0-ás összesítéssel jutott tovább.

Európa Liga-selejtező, 3. forduló, visszavágó:

Gent (belga)-Videoton FC 0-3 (0-1)

Gent, 5000 néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)
gólszerzők: Oliveira (15.), Nikolics (68., 71.)
kiállítva: Brüls (64.), Messoudi (85.)
sárga lap: Arzo (32.), Melli (33.), Messoudi (74., 85.), illetve Sándor (33.), Gyurcsó (38.), Oliveira (55.)

Továbbjutott: a Videoton kettős győzelemmel, 4-0-ás összesítéssel

Gent:

Padt – Baric (Kola, 60.), Melli, Arzo, Mareval – Gecov (Messoudi, 60.) – N’Diaye, Brüls – Conté, Arbeitman, Remacle

Videoton:

Bozovic – Brachi, Caneira, Vinicius, Stopira – Mitrovic, Tóth (Kovács, 68.) – Sándor – Gyurcsó, Nikolics, Oliveira (Neto, 73.)

Az első félidőben a hazaiak játszottak fölényben, tizenkétszer próbálkoztak kapura lövéssel, míg a fehérváriak csupán kétszer, igaz, ebből egy alkalommal a kapuba is betaláltak Felipe Oliveira révén.
A második felvonás is hazai támadásokkal kezdődött, a 64. percben azonban tízen maradtak a vendéglátók: Brülst állította ki a játékvezető, mert a hazai futballista belerúgott Tóth Balázsba. A Videoton négy perccel később Nikolics Nemanja egyéni akciójából kettőre növelte a különbséget, és gyakorlatilag eldöntötte a párharcot, a támadó újabb találata már nem osztott, nem szorzott. A 85. percben Messoudit is leküldte a bíró a pályáról, így a hazaiak kilencen fejezték be a találkozót.
A következő EL-forduló sorsolása pénteken lesz Nyonban. A fehérváriak mellett a BL-selejtezőből kiesett debreceniek is érdekeltek a sorozatban, ha a magyar együttesek a következő akadályt sikerrel veszik, akkor bejutnak az EL csoportkörébe.

sho \ sbp \ sma

MTI 2012. augusztus 9., csütörtök 21:34

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply