EL-selejtező – Döntetlent játszott idegenben a Videoton

2012. August 24. Friday in Eredmények, Hírek, UEFA Európa Liga

A Videoton FC 0-0-s döntetlent játszott a török Trabzonspor vendégeként csütörtökön a labdarúgó Európa Liga-selejtező 4. fordulós párharcának első mérkőzésén, így bíztató helyzetből várhatja az egy hét múlva sorra kerülő visszavágót.

Európa Liga-selejtező, 4. forduló, első mérkőzés:

Trabzonspor-Videoton FC 0-0

Trabzon, 14 ezer néző, v.: Euan Norris (skót)
sárga lap: Caneira (34.), Stopira (50.), Tóth B. (58.)

Trabzonspor:

Kivrak – Balci, Kacar (Yumlu, 74.), Bamba, Celustka – Colman (Alanzinho, a szünetben), Zokora – Sen (Öztekin, 42.), Sapara, Adin – Halil Altintop

Videoton:

Bozovic – Brachi, Vinicius, Caneira, Stopira – Tóth B., Mitrovic – Oliveira (Nikolic, 86.), Sándor (Neto, 81.), Walter Lee – Torghelle (Nikolics, 74.)

Az első félidőben a hazaiak egyértelműen mezőnyfölényben futballoztak, ám igazán komoly gólszerzési lehetőséget nem sikerült kialakítaniuk. A Videoton játékosainak erejét nagy mértékben lekötötte a védekezés, Bozovicnak is sok dolga akadt, de látható volt, hogy Paulo Sousa tanítványai felkészültek a törökökből, mert eredményesen akadályozták a Trabzonspor támadásvezetéseit.
A szünet után megélénkült a Videoton játéka, s a második félidőben már mindkét együttes többször eljutott az ellenfél kapujáig, a gólszerzés azonban egyiknek sem sikerült. Az utolsó negyedórában viszont a fehérvári gárdának mind a 11 játékosával védekeznie kellett, a török csapat minden erejével azon volt, hogy legalább egy gólt szerezzen, de végül maradt a gól nélküli döntetlen, ami a Videoton számára bíztató.

skt \ sgj \ gte

MTI 2012. augusztus 23., csütörtök 22:15

Related Articles

Leave a Reply