EL-negyeddöntős lehet a sereghajtóból

2014. March 20. Thursday in Hírek, UEFA Európa Liga

Európai mércével nézve is komoly fegyvertényre készül az Anzsi Mahacskala labdarúgócsapata, az orosz bajnokság sereghajtója ugyanis a holland AZ Alkmaar ellen bejuthat az Európa Liga negyeddöntőjébe.
Dick Advocaat

Dick Advocaat csak a lelátóról nézheti együttese játékát.

A felek 2012-ben egyszer már összecsaptak a kupasorozatban, de akkor az Anzsi még olyan sztárokat tudhatott a soraiban, mint Lacina Traoré és Samuel Eto’o, így akkor nem volt meglepetés a 6-0-s összesítéses továbbjutás.

Most hátrányból várja a folytatást az orosz együttes, a hollandok ugyanis egy hete Aron Jóhannsson büntetőjével 1-0-ra győztek otthon. A mahacskalaiak elképesztő balszerencsés szezont futnak, nemcsak anyagilag kerültek rosszabb helyzetbe, de az orosz élvonalban már kilenc döntetlent értek el. Ha ebből csak négy meccs győzelemmel ért volna véget, akkor bőven elkerülnék a kiesési zónát. Így viszont egyetlen győzelemmel az utolsó helyen szerénykednek.

Az utóbbi hetekben azonban egész jó formában vannak. A Genk ellen úgy jutottak tovább az Európa Liga előző körében, hogy Belgiumban 2-0-ra nyertek, másfél hete a Rubin Kazany ellen született meg az első bajnoki siker (1-0), hétfőn pedig a harmadik helyezett Szpartak Moszkva otthonában értek el 2-2-es döntetlent.

Az Alkmaar a holland élvonal 7. helyén áll, vasárnap a Twentétől kapott ki 2-1-re idegenben. Az EL-ben viszont eddig minden összejött, kilenc mérkőzés óta nem kapott ki, és ha ez így maradna csütörtökön, akkor az 2012 után ismét negyeddöntős szereplést érne.

A hollandok legnagyobb hiányzója Dick Advocaat vezetedző lesz, aki az első mérkőzésen összevitatkozott a játékvezetővel, ezért egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

“Nagyon jó érzés lesz visszatérni Oroszországba, pályafutásom csúcsa volt az az öt év, amit ott töltöttem” – nyilatkozta a Zenit és az orosz válogatott egykori szakvezetője. “Az Anzsi fizikálisan nagyon erős csapat, és az orosz bajnokság színvonaláról mindent elmond, hogy egy ilyen csapat csak az utolsó helyen áll.”

Az Anzsi csütörtöki győzelmére 2.15 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a hollandok idegenbeli sikerére 3.80 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply