Egészséges Bender is és Kiessling is

2016. April 10. Sunday in Hírek, Német Bundesliga

Lars Bender
Lars Bender és Stefan Kiessling is ismét egészséges, így újra számíthat a középpályásra és a támadóra a Bundesligában szereplő Bayer Leverkusen.

Bender a szezonban még csak 14 mérkőzésen kapott szerepet, a legutóbbi fordulóban már pályára lépett, akárcsak Kiessling. A Bayer fontos győzelmet aratott akkor a Wolfsburg ellen, de a középpályás még csak egy órát töltött a pályán. A csapat egyébként jó formában van, a legutóbbi három bajnokiját egyaránt megnyerte, ráadásul úgy, hogy még gólt sem kapott. Ez leginkább a védekezést dicséri, bár nem szabad elfelejteni, hogy március elején az Augsburg három gólt is tudott szerezni.

Roger Schmidt vezetőedző már a negyedik győzelemre hajt, ami azért lenne fontos a “gyógyszergyáriak” számára, mert akkor egy pontra felzárkóznának a harmadik helyen álló, jelenleg Bajnokok Ligája-főtáblát érő Hertha Berlinre. A BL-ért folyó harcban ráadásul még a tabella-4. Borussia Dortmund, a Mainz, a Schalke 04 és a Wolfsburg is szeretne beleszólni.

“Minden egyes győzelem közelebb visz ahhoz a célunkhoz, amit az idény elején kitűztünk magunk előtt” – fogalmazott a Bayer vezetőedzője a sajtótájékoztatón. „Nem csak nekünk lenne létfontosságú a három pont megszerzése, hanem a szurkolóknak is. Folytatni akarjuk a jó szériánkat, és tudjuk, hogy nagyon várják már a drukkerek ezt az összecsapást.”

Novemberben a “kecskék” meglepetésre nyerni tudtak a Bayer otthonában 2-1-re, azt megelőzően viszont 2011-ben fektették utoljára két vállra ellenfelüket – igaz, akkor áprilisban és szeptemberben is. Az újabb diadal ismét bravúrnak számítana, még akkor is, ha a kölniek idén már nem egy nagy skalpot begyűjtöttek.

A Köln sikerére a szorzó 2.90, míg a döntetlenre 3.40, a vendég Bayer Leverkusen győzelmére pedig 2.40.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply