A Dortmundnak a harmadik hely is elég

2014. March 25. Tuesday in Hírek, Német Bundesliga

Nyolc fordulóval a Bundesliga idényzárása előtt a dortmundiaknak nem kell aggódniuk a BL-indulás miatt, Jürgen Klopp mégis azt szeretné, ha csapata nem veszítene pontokat a hajrában.
Jurgen Klopp

A harmadik hely sem lenne rossz, de a második a cél.

A Dortmund csak az idény elején tudta valamelyest tartani a lépést a nagy rivális Bayern Münchennel, de már féltávnál be kellett ismernie, hogy idén sem tudja megszorítani a nagy vetélytársat. Ezt követően a dortmundiak elsődleges célja a dobogós helyezés megszerzése, ezzel a BL-indulás bebiztosítása lett. A csapat helyzetét rengeteg sérülés nehezítette az utóbbi időszakban, részben ennek tudható be, hogy nem tudott igazi riválisa lenni a Bayernnek.

A hétvégi, Hannover elleni 3-0-ás siker után a dortmundiak a második helyen állnak a tabellán, a Schalke egy ponttal lemaradva a harmadik, a pocsék formában lévő Leverkusen hátránya viszont már hét egység a sárga-feketékhez képest.

A keddi, Schalke elleni derbin nagy lépést tehet a BL-indulás felé a Dortmund, Jürgen Klopp vezetőedző ezért bízik benne, hogy sikerül legyőzni a gelsenkirchenieket.

“Nagyon fontos, hogy jól zárjuk a szezont, a BL-indulásunk múlik ezen. Nem lenne katasztrófa, ha csak a harmadik helyen zárnánk az idényt, de a cél a második hely, ehhez viszont már nem szabad pontokat vesztenünk” – mondta Klopp, aki arra a kérdésre, hogy kit tart a derbi esélyesének, azt válaszolta: Nem fontosak az esélyek, mindkét csapat a győzelemre hajt.

A Schalke legutóbbi három bajnokiját kivétel nélkül megnyerte, hétvégén a Braunschweig ellen győzött 3-1-re.

A Dortmund diadalára 1.50 az odds, a döntetlenre 4.75, a Schalke győzelmére 5.50 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply