Debuchy hazatért Arsenaltól

2016. February 2. Tuesday in Angol Premier Liga, Hírek

Mathieu Debuchy
A januári átigazolási időszak utolsó napján az Arsenal két játékosát kölcsönadta a szezon végéig. A nagyobb név közülük Mathieu Debuchy, aki a francia Bordeaux-t választotta.

A hírek szerint a Debuchy iránt nem csak a Bordeaux érdeklődött, hanem több angol csapat is, élen a Manchester Uniteddel. Az Arsenal vezetősége viszont úgy döntött, inkább egy másik bajnokságba adja kölcsön a 30 éves jobbhátvédet, aki a több játéklehetőség reményében váltott.

A francia élvonalban (Ligue 1) szereplő klub elnöke, Jean-Louis Triaud nem is akarta elhinni, hogy sikerült a Premier League-ből szerződtetniük egy francia válogatott futballistát.

“Nehéz elhinni ezt az egészet” – hüledezett az üzletember. “A Bordeaux egy francia válogatottat igazolt a világ egyik legjobb bajnokságából, az angol PL-ből.”

Debuchy 2013-ban azzal a nem titkolt szándékkal érkezett a Newcastle Unitedtől az Arsenalhoz, hogy ő lesz a klub első számú választottja a jobbhátvéd pozícióra. Viszont a folyamatos sérülések közbeszóltak, a védő nem tudott formába lendülni, és a helyére beugró, mindössze 20 éves Héctor Bellerín tökéletesen pótolta.

Egy másik francia, a 23 éves Yaya Sanogo is gyorsan tovább állt. A csatár 2013-ban igazolt az Arsenalhoz, de nem igazán tud magának állandó helyet kiharcolni a kezdőben, így folyamatosan kölcsönadják őt az “ágyúsok”. Ez idáig a holland Ajax gárdáját erősítette, de mivel csak epizódszerepeket kapott, ezért az angol másodosztályban (Championship) szereplő Charlton Athleticnél találta magát.

Arsene Wenger együttese legközelebb kedden lép pályára, a bajnokság 24. fordulójában a Southampton fogadja. A londoniak nem számíthatnak könnyű összecsapásra, mert ellenfelük a legutóbbi három bajnokiját megnyerte – a Watford, a West Bromwich Albion és a Manchester United ellen –, ráadásul 6-0-s gólkülönbséggel.

Az Arsenal győzelmére a szorzó 1.75, míg a döntetlenre 3.75, a vendég Southampton sikerére pedig 5.25.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply