A Bayern német válogatottat igazolt

2016. February 2. Tuesday in Hírek, Német Bundesliga

Jerome Boateng
A német bajnok, vagyis a Bayern München a szezon végéig kölcsönvette az orosz Szpartak Moszkva német válogatott futballistáját, Serdar Tascit.

Először a Bild című német napilap szellőztette meg a lehetséges transzfert, mely végül be is igazolódott. Sajtóhírek szerint a Bayern két és félmillió eurót fizet az oroszoknak Tasciért a szezon végéig, de ha a 28 éves belső védővel elégedett lesz új kenyéradója, úgy a szezon végén nagyjából tízmillió euróért cserébe végleg is szerződtetheti.

“Elégedettek vagyunk azzal, hogy ilyen hamar sikerült megszereznünk Tascit” – nyilatkozta Matthias Sammer, a bajorok sportigazgatója. “Biztos vagyok abban, hogy tapasztalatával és minőségi játékával a segítségünkre tud majd lenni.”

Maga a játékos is érthetően nagyon boldogan nyilatkozott a Bayern honlapjának. Elmondta, már alig várja, hogy pályára lépjen, és könnyen elképzelhető, hogy már a szombati, Bayer Leverkusen elleni idegenbeli meccsen szerepet kap. Jelenleg csak egy egészséges belső védője van az együttesnek méghozzá a sérülékeny Holger Badstuber személyében. Javi Martinezt műteni kell, de Jerome Boateng, Medhi Benatia, Rafinha és Juan Bernat is a maródiak listáját erősíti.

Tasci a VfB Stuttgart utánpótlásán nevelkedett, a felnőtt csapat keretéhez 2006-ban csatlakozott. Két évvel később már a német válogatottban is bemutatkozhatott, ahol 15 fellépést számlál eddig. A svábokat 2013-ban hagyta el a Szpartak kedvéért, az oroszok mindössze négymillió eurót fizettek akkor érte.

A Bayern szombaton a Leverkusen vendége lesz. Pep Guardiola – aki a nyáron a Manchester Cityhez távozik – együttese toronymagasan vezeti a német bajnokságot, míg a “gyógyszergyáriak” a negyedik helyről várják a 20. fordulót.

A Bayer Leverkusen győzelmére a szorzó 5.00, míg a döntetlenre 4.00, a vendég Bayern Müncben sikerére pedig 1.61.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply