A nyáron Guardiola váltja Pellegrinit

2016. February 2. Tuesday in Angol Premier Liga, Hírek

Pep Guardiola
A Manchester City hivatalos közleményében jelentette be, hogy Manuel Pellegrini a szezon végén távozik, helyét pedig a Bayern Münchentől érkező Pep Guardiola veszi át.

Guardiolával már 2012-ben is tárgyalt a City, többek között ez is olvasható a klub kommünikéjében. A vezetőség jobbnak látta, ha mielőbb véget vetnek a találgatásoknak, levéve így a terhet Pellegriniről és a játékosokról, akik így maximálisan tudnak koncentrálni a kitűzött célok eléréséért. A chilei szakember egyébként 2013-ban érkezett a manchesteriekhez, bajnoki aranyéremmel és Ligakupa-trófeával is büszkélkedhet.

Utódja, Guardiola a Barcelona és a Bayern München után ismét új kihívások elég néz, ezúttal Angliában kell majd bizonyítania edzői képességeit. A spanyollal hároméves szerződést kötött a klub.

“A klub azért hozta nyilvánosságra a döntést, mert megkívánja kímélni Manuelt és a játékosokat a spekulációk terhétől” – olvasható a közleményben. “Manuel maga is támogatta a hír nyilvánosságra hozatalát. Teljes mértékben a munkájára összpontosít, hogy elérje a kitűzött célokat.”

A City már évek óta szeretne maradandót alkotni a Bajnokok Ligájában, de ez még nem sikerült az arab befektetők által támogatott együttesnek. Jó pár sztáredző már megfordult a csapatnál, de a vezetőség úgy véli, Guardiola lehet majd az, akivel sikerül elhódítani a legrangosabb európai kupát.

A City legközelebb kedden lép pályára, a bajnokság 24. fordulójában a Sunderland vendége lesz. A hazaiak a kiesés ellen menekülnek, jelenleg az utolsó előtti pozíciót foglalják el, hátrányuk négy pont a 17. Norwich Cityvel szemben.

A Sunderland győzelmére a szorzó 8.00, míg a döntetlenre 4.75, a vendég Manchester City sikerére pedig 1.45.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply