A nyáron távozom, nyilatkozta Terry

2016. February 1. Monday in Angol Premier Liga, Hírek

John Terry
John Terry, a Chelsea csapatkapitánya vasárnap bejelentette, hogy a szezon végén távozik nevelő együttesétől, hiszen a klub nem ajánlott neki új szerződést.

Angol lapok már korábban is pedzegették a 35 éves belső védő távozását, de ezek jobbára csak találgatások voltak, mert hivatalosan sem Terry, sem pedig a Chelsea nem szólalt meg az üggyel kapcsolatban, csupán annyi volt biztos, hogy a játékos szerződése az idény végén lejár.

Vasárnap este a Chelsea az FA-kupában nyert magabiztosan a MK Dons otthonában, a találkozót követően pedig Terry maga jelentette be döntését.

“Hogy őszinte legyek, már a múlt heti, Arsenal elleni mérkőzést megelőzően tudtam, hogy nem hosszabbítunk” – fogalmazott a 78-szoros angol válogatott. “Ez az utolsó évem a kupában, szóval szeretném széppé tenni. Fontos szezon ez a számomra, szeretném minél emlékezetesebbé tenni, és nem csak a kupában, hanem a bajnokságban is. Mentálisan már rendben vagyok, csak tovább kellett lépnem.”

Terry hozzátette, nem akarta megvárni a nyarat, amikor is a Chelsea megnevezi új menedzserét. A védő álma az volt, hogy a londoniaktól vonuljon vissza, ez viszont nem adatik meg neki. A “kékek” szerelésében 1998-ban mutatkozott be, és egy rövid kölcsönszerződési időszakot leszámítva végig szeretett klubját szolgálta, mellyel Bajnokok Ligáját, Európa Ligát, öt FA-kupát és négy bajnoki címet is nyert.

A Chelsea legközelebb szerdán lép pályára, a bajnokság 24. fordulójában a Watford vendége lesz. A hazaiak tizedik helyen állnak a tabellán, négy ponttal megelőzve a címvédőt.

A Watford győzelmére a szorzó 4.20, míg a döntetlenre 3.50, a vendég Chelsea sikerére pedig 2.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply