Dárdai visszatér a Herthához

2014. November 18. Tuesday in Hírek, Magyar válogatott

Király Gábor
Michael Preetz, a német Bundesligában szereplő Hertha BSC vezetőedzője a Kicker napilapnak adott nyilatkozatában elárulta, hogy Dárdai Pál munkája kedden befejeződik a magyar válogatottnál.

 

Mint ismert, Dárdai lett a magyar labdarúgó-válogatott ideiglenes szövetségi kapitánya, de a fiatal szakember olyan jó eredményeket ért el – döntetlen Bukarestben a románok ellen, illetve győzelem Feröer és Finnország ellen –, hogy a közvélemény a maradása mellett kampányol, ahogy természetesen a játékosok és a Magyar Labdarúgó Szövetség is.

Preetz azonban gyorsan lelombozta a magyarok kedélyeit, ugyanakkor ha Dárdai felmondana a berliniek U15-ös csapatánál, akkor hosszabb távra is lehetne a válogatott kapitánya.

“Az igazság az, hogy a jó eredmények miatt a magyar szövetség nyomást gyakorol Dárdaira, de ő már a kezdetekkor is megmondta, nem fog hosszabb távra maradni, és a keddi, Oroszország elleni mérkőzés után ideiglenes munkaviszonya a válogatottnál meg is fog szűnni. Ez a véleménye azóta sem változott.” – mondta Preetz.

A német szakember hozzátette, hogy Dárdai szerdától már ismét teljes erőbedobással fog dolgozni a Herthánál.

Dárdai utolsó meccsén az Európa-bajnoki csoportjában botladozó Oroszország ellen bizonyíthat. A keletiek a legutóbbi négy meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, azt is Liechtenstein ellen. Azóta becsúszott egy Svédország elleni idegenbeli döntetlen, otthon egy döntetlen Moldovával, majd egygólos vereség Ausztria vendégeként.

A magyar válogatott győzelmét 3.50 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.30, a vendég oroszok sikerére pedig 2.10 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply