Dárdai szerint a türelem dönthet

2014. November 10. Monday in Hírek, Magyar válogatott

Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a türelem és nyugodt játék vezethet sikerre pénteken a finnek elleni, hazai Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.
Tõzsér Dániel; Gera Zoltán

Telki, 2014. november 10. Gera Zoltán (j3), Tőzsér Dániel (j2) és Szalai Ádám (j) a Finnország elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén Telkiben 2014. november 10-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Azonosító: D__YT20141110006

“Amennyiben a közönség és a csapat mentalitása megfelelő lesz, a három pont a miénk” – mondta az októberben Bukarestben a románok elleni 1-1-es döntetlennel debütáló szakember, aki arra kérte a szurkolókat, hogy “hagyják békén” a játékosokat, legyenek türelmesek, ugyanis biztosan nem fognak “szép mérkőzést” látni a Groupama Arénában.

Dárdai az egyik legfontosabb feladatának azt nevezte, hogy a most még fáradt futballistákat péntekre fizikálisan tökéletes formába hozza kollégáival, egyúttal megismételte azt a kijelentését, hogy a győzelmet csak a “jóisten vagy a játékvezető veheti el” a magyaroktól.

“A finnek általában hatvan százalékban szokták birtokolni a labdát, hát tegyék csak most is ezt. Nekünk gyorsan kell váltanunk és itt kell majd jó döntéseket hozni, hogy ezekből a helyzetekből megnyerjük az összecsapást” – fogalmazott az ideiglenes szövetségi kapitány.

A szakvezető, akinek a csapata a románok vendégeként elért döntetlent követően Feröer-szigeteken győzött, ezúttal nem beszélt jövőjéről, azaz hogy a jövő keddi, oroszok elleni barátságos mérkőzés után is irányítaná-e a nemzeti csapatot.

Dzsudzsák Balázs szerint az egyik kulcskérdés Roman Eremenko kikapcsolása lehet. A válogatott csapatkapitánya szerint a CSZKA Moszkva légiósa a legveszélyesebb finn futballista, akit “remélhetőleg sikerül majd semlegesíteni”. A Dinamo Moszkva szélsője hozzátette, rendkívül kiélezett mérkőzésre számít, mint mondta, az a csapat nyer majd pénteken, amelyik jobban koncentrál, mert “nüanszok dönthetnek”.

Gera Zoltán arról beszélt, hogy a csoporton belüli “felfordulásnak” elsősorban a lebonyolítás az oka, az, hogy két biztos továbbjutó lesz, a harmadik pedig pótselejtezőt játszhat.

“A kisebb országok csapatai, köztük a miénk is, úgy vágtak neki ennek a sorozatnak, hogy sokkal több esélyük van kijutni az Eb-re – kezdte helyzetelemzését. – A görög válogatottól kicsit tartok, mivel tele van jó játékosokkal, így biztosan fel fog jönni. Az északírek kiválóan rajtoltak, ami önbizalmat adott nekik, de kíváncsi vagyok, mi lesz velük az első vereség után. Ami minket illett, nem is nézem a csoportállást, csak azzal foglalkozom, hogy a pénteki meccset mindegy hogyan, de nyerjük meg. Utána lehet a tabellára pillantani”.

Juhász Roland azt emelte ki, rendkívül pozitív a légkör Dárdai Pál irányítása alatt. Ez szerinte nemcsak az eredmények miatt van így, mint mondta, egy válogatottnál fontos, hogy a pályán kívül is a lehető leggyorsabban egységes csapat formálódjon, és úgy véli, ezen a téren is jól állnak.

Abban minden játékos egyetértett, hogy teljesen más mérkőzésre lehet számítani, mint amilyen a márciusi barátságos találkozó volt. Pintér Attila bemutatkozó mérkőzésén a finnek egygólos hátrányról fordítva 2-1-re diadalmaskodtak.

Szalai Ádám, a Hoffenheim csatára kijelentette, biztos, hogy kőkemény összecsapás lesz, de mindenképpen győzni szeretne.

Simon Krisztián; Dzsudzsák Balázs

Telki, 2014. november 10. Simon Krisztián (b), Lovrencsics Gergő (b2) és Dzsudzsák Balázs (b3) a Finnország elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén Telkiben 2014. november 10-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Azonosító: D__YT20141110002

sgg \ sgj \ sgr \ kho

MTI 2014. november 10., hétfő 17:40

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply