Mertesackernek nem a bajnoki cím számít

2014. November 10. Monday in Angol Premier Liga, Hírek

Per Mertesacker
Per Mertesacker nem tartaná kudarcnak, ha idén sem nyerne bajnoki címet az Arsenallal, a világbajnok védő felkészült rá, hogy nem jön össze számára a bajnoki elsőség.

 

A német védő pályafutása nem szűkölködik sikerekben, elvégre a nyáron hódította el a legfontosabb serleget a német válogatottal a brazíliai világbajnokságon. Ugyanakkor a rutinos védő eddig még egyetlen csapatával sem szerzett bajnoki címet.

Mertesacker a Hannoverben lett profi labdarúgó, ezekben az években a hannoverieknek esélye sem volt a bajnoki címre. 2006-ban a Werder Bremen játékosa lett, ezzel közelebb került a bajnoki elsőség megszerzésének a lehetőségéhez, de a brémaiakkal is csak egy ezüstig jutott 2008-ban. 2011-es Arsenalba igazolásakor Mertesacker joggal remélte, hogy Arsene Wenger együttesével feljut a csúcsra, ám eddig ez nem történt meg, sőt, a klub az elmúlt tíz évben mindössze egy FA-kupa sikert tudott felmutatni.

“Ha visszanézek a karrieremre, nem érzem személyes csalódásnak, hogy nem nyertem bajnoki címet. Én biztos vagyok benne, hogy megtettem mindent. Fel vagyok készülve az eshetőségre” – jelentette ki Mertesacker.

A német védőt idén sok kritika érte, ezek szerint a világbajnokság után nem tudott még felpörögni, és ezáltal a londoniak védelme is vezérét vesztette.

Az Arsenal vasárnap 2-1-re kikapott a Swansea otthonában, a két csapat helyet cserélt a tabellán, az Arsenal pedig jelenleg nincs nemzetközi kupaindulást jelentő helyen.

A következő fordulóban az Arsenal a szintén szenvedő Manchester Unitedet látja vendégül: a hazai győzelem oddsa 2.25, a döntetlenre 3.40, a vendégek sikerére 3.10 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply