Dárdai kiemelten számít a klubedzőkre

2015. January 23. Friday in Hírek, Magyar válogatott, UEFA EURO-2016

A görögök elleni soron következő Európa-bajnoki selejtező előtt a klubedzők munkájára is kiemelten számít Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

“Rajtuk is ott van most a felelősség, ugyanis szüksége van a játékosoknak egy jó felkészülésre, nem fér bele, hogy a tizenkét-tizennégy megbízható futballistánk közül esetleg hat formán kívül legyen” – mondta a pénteki sajtóbeszélgetésen Dárdai Pál, aki egy kötéssel a bal kézfején jelent meg.

Mint azt elmondta, Németországban egy teremtornán, “családi csapatának” a kapujába állt be, akkor sérült meg.

A márciusi görögök elleni összecsapással kapcsolatban kiemelte, a minimális cél, hogy ne kapjon ki az együttes, s akkor a “görögöket helyre tettük”. A szakember ezzel arra célzott, hogy ha a görögök nem nyernek Budapesten, akkor továbbra is a csoport utolsó helyén maradnak, és gyakorlatilag kiszállnak a továbbjutásért folyó versenyből.

Dárdai ugyanakkor óvatosságra intett, mivel a görögöknél a sikertelen rajt után menesztették Claudio Ranieri szövetségi kapitányt, akinek még nincs meg a végleges utódja. Így szerinte a “meccselés” lesz a legfontosabb, vagyis hogy miként reagál majd segítőivel, Nyilasi Tiborral és Szabics Imrével a váratlan helyzetekre.

A válogatott legnagyobb erényeként az összetartást jelölte meg a kapitány, és továbbra is hangsúlyozta, hogy nagy eredményeket csak akkor érhet el a gárda, ha ezt fenntartja. A keretet összességében úgy értékelte, hogy szinte mindenki kihozta magából a maximumot, Gyurcsó Ádámtól és Kovács Istvántól azonban többet vár.

A tréner elmondta, a korábbi tervek szerint Törökországban tartott volna egy egyhetes edzőtábort a Magyarországon futballozóknak, de később elvetették ezt a tervet, mivel túlságosan is belenyúltak volna a klubok felkészülésébe. Ezért március 9. és 11. között Telkiben találkozik majd a hazai játékosokkal. Dárdai ugyanakkor hangoztatta: a jelenlegi keretbe nehéz volt bekerülni, de kikerülni is az.

A Berlinben élő szakember beszélt a téli átigazolási szezonban “aktív” magyarokról is: Elek Ákossal kapcsolatban azt mondta, Kínába szerződése előtt egyeztetett a középpályással, akinek csak annyit tanácsolt, mérlegelje a lehetőségeit. “Az dobja rá a követ, aki nem tudja mibe kerül egy család. Nekem majd azt kell megoldanom, hogy kipihenje a utazást.” – mondta.

Az amerikai Kansas Cityhez szerződő Németh Krisztiánról így nyilatkozott: “Jó lenne, ha végre játszana, a magyar futball értéke volt, meg kellene mutatni, hogy még mindig az. Felőlem játszhatna a világ végén is, csak érje utol magát.” A Dzsudzsák Balázzsal kapcsolatos pletykákra reagálva Dárdai azt mondta, a Dinamo Moszkva szélsője jó helyen van, de az “élmény része” miatt kerülhetne akár a spanyol, az olasz, vagy az angol élvonalba.

Külön kitért Guzmics Richárdra is, akiről “jó hírek érkeznek Lengyelországból”: “Nagyon jó állapotban van, egyszer majd Juhász Roland utódja lehet, most azonban a belső védők között nagyon jó összhang van.”

Dárdai Pál októberben a románok otthonában elért 1-1-es döntetlennel mutatkozott be a kispadon, majd a Feröer-szigetek vendégeként és a finnek felett aratott hazai sikerrel folytatta szereplését.

A magyar válogatott jelenleg Eb-selejtező csoportjában a románok és az északírek mögött a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll, március 29-én a görögöket fogadja a Groupama Arénában, június 13-án pedig a finnek otthonában lép pályára.

sgg \ sag

MTI 2015. január 23., péntek 15:37

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply