Dárdai: Helsinkiben nyerni kell

2015. June 9. Tuesday in Hírek, Magyar válogatott, UEFA EURO-2016

Dárdai Pál szövetségi kapitány újra elmondta, hogy a magyar válogatott a három pont megszerzéséért utazik a finnországi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre.

“Ha döntetlent érünk el, akkor sem történik tragédia, mivel a négypontos előnyünk megmarad, de ebben az esetben a görögök még veszélyesek lehetnek. Az utolsó fordulóban Athénban játszunk és ott még a pontszerzés is nehéz, így addigra jó lenne bebiztosítani legalább a harmadik helyet. Ezért lenne fontos most nyerni” – mondta a szakvezető, aki a jövőjéről nem akart beszélni az edzőközpontban tartott sajtótájékoztatón.

A szövetségi kapitány szerint a litvánok ellen 4-0-ra megnyert barátságos mérkőzés elérte a célját, mert játékosai “versenyben maradtak”. Azt is elárulta, hogy a finn fővárosban ugyanúgy két csatárral fognak felállni.

A Hertha vezetőedzőjeként is dolgozó Dárdai ezúttal nem kívánt olyan jóslásba bocsátkozni, mint a finnek ellen 1-0-ra megnyert hazai meccs előtt, amikor is azt mondta, hogy a 80. perctől kell majd figyelni:

“Akkor türelmesen kellett játszanunk, most viszont nyernünk kell, így mindegy mikor, csak vezessünk. Persze a legjobb az lenne, ha már az első húsz percben ez bekövetkezne” – nyilatkozta a kapitány, és elárulta, hogy egy-egy periódusban lehet, hogy feljebb tolják a védekezést, mert az ellenfél térfelén szerzett labdák nagyobb veszélyt jelenthetnek a riválisnak.

A kezdőcsapatról annyit árult el, hogy egyaránt számít a kisebb sérüléssel bajlódó Gera Zoltánra és Juhász Rolandra, persze amennyiben felépülnek, a kapus poszton a heti munka alapján dönt Király Gábor illetve Dibusz Dénes között. A litvánok ellen bravúros védéseket bemutató 39 éves Királlyal kapcsolatban kiemelte, nagyon tetszik neki, hogy “ilyen fiatalon ennyire élvezi a játékot”, majd azt is hozzátette, hogy nyugalmat áraszt az edzőtáborban is.

“A három pont megszerzése hatalmas előrelépés lenne, mert akkor ősszel már igazi ki-ki meccsek következhetnének az egyenes kvalifikációt jelentő első két helyért” – nyilatkozta Dzsudzsák Balázs, aki ugyanakkor úgy vélte, nem rak terhet a csapatra, hogy győzelmet vár a szövetségi kapitány, ugyanis tavaly ősszel is ugyanez volt a helyzet és sikerült is nyerni.

Tőzsér Dániel szerint nem mérföldkő a mostani meccs, úgy fogalmazott, hogy minél kevesebb találkozó van hátra, annál fontosabbak, annál nagyobb téttel bírnak azok.

Gera és Juhász úgy nyilatkozott, hogy szépen javul az állapotuk, az előbbi kijelentette, hogy fizikailag készen áll a finnek elleni meccsre.

sgj \ sgg \ sgr \ kho

MTI 2015. június 8., hétfő 17:44

Related Articles

Leave a Reply