A Barcelona igazolt

2015. June 8. Monday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Aleix Vidal
Az FC Barcelona megegyezett Aleix Vidal szerződtetéséről, a katalánok már be is mutatták a Sevilla játékosát, de Vidal csak januárban léphet pályára.

A katalánok az átigazolási szabályok megsértése miatt jelenleg büntetésüket töltik, ennek eredményeként idén nem szerződtethetnek új játékosokat. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem egyezhetnek meg hivatalosan labdarúgókkal, ám az átigazolást csak januárban hagyja jóvá az európai szövetség, vagyis a szerződtetett labdarúgó csak januárban léphet pályára új csapatában. Ennek ellenére a Barcelona megegyezett Aleix Vidallal, aki így is csatlakozott a friss Bajnokok Ligája-győztes kerethez, hogy fél évig nem léphet pályára.

A 25 éves focista nagy örömmel könyvelte el, hogy meg sikerült egyezni a katalán sztárklubbal, melynek színeiben egy évet ifjúsági játékosként már eltöltött.

“A lányom születése után ez a második legboldogabb nap az életemben. Visszatértem oda, ahol egyszer már otthon éreztem magam. És ha ez egy új korszak kezdete, akkor még boldogabban csatlakozom” – nyilatkozta Vidal, aki az elmúlt szezonban a Sevillában rúgta a labdát, a Barcelona pedig profi pályafutása kilencedik klubja.

Remek szezont zárt a szélső, hat gólt szerzett 47 meccsen, és nagy segítségére volt a Sevillának az Európa Liga-címvédésben.

A játékos sokoldalú, ezt bizonyítja az is, hogy az előző szezon elején még hátvédként számítottak rá, de ugyanakkor a szélen bejárja az egész pályát.

A 2015/2016-os szezonja előtt a Barca címvédésének az oddsa 8/11, a Real Madrid bajnoki sikerére 13/8, a Sevilla végső diadalára pedig 40/1 a szorzó.

Az FC Barcelona az elmúlt szezonban triplázott, előbb megnyerte a spanyol bajnokságot és a Király Kupát is, majd a Bajnokok Ligáját.

Forrás: Unibet

Leave a Reply