Csatárt igazolt a Southampton

2014. August 14. Thursday in Angol Premier Liga, Hírek

Shane Long
Shane Long négyéves szerződést kötött a Premier League-ben szereplő Southamptonnal, amely elkezdett erősíteni azok után, hogy az élvonal nagyjai szétszedték a tavalyi sikercsapatot.

 

A Southampton az elmúlt szezon meglepetéscsapata volt a Premier League-ben, a gárda a szezon első felében még versenyben volt a nemzetközi kupaindulásért is, ám tavaszra kifáradt, de a nyolcadik hely így is nagy sikernek számított. A csapat gerincét alkotó játékosokra azonnal lecsaptak a jelentősebb anyagi lehetőségekkel bíró klubok, távozott többek között Adam Lallana, Rickie Lambert, Luke Shaw, Dejan Lovren és Calum Chambers is.

A fent említett öt játékos eladásából 115 millió eurót kaszált a klub, ennek az összegnek egy részét már el is költötte Dusan Tadic és Graziano Pelle megszerzésére. Most újabb 15 millió euró talált gazdára, miután a southamptoniak megegyeztek a Hull Cityvel Long átigazolásáról.

A csatár az elmúlt szezont még Gera Zoltán csapattársaként a West Bromwich Albionban kezdte meg, de januárban a Hull Citybe igazolt. Mindkét csapatban gyorsan megtalálta a helyét, az elmúlt szezonban 30 meccsen összesen 7 gólt szerzett.

A Hull mindent elkövetett, hogy megtartsa a Longot, de a klub beismerte, hogy nem tudott ellenállni a 15 millió eurós ajánlatnak, különösen, hogy fél éve még csak 10 milliót áldoztak érte.

A Southampton vasárnap a Liverpool otthonában kezdi meg szereplését az angol bajnokságban: a hazai győzelem oddsa 1.33, a döntetlenre 5.50, a vendégek sikerére 7.50 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply