by

Chelsea FC vs. Benfica Lisbon – 2012/04/04

2012. April 3. Tuesday in Elemzés, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás, UEFA Bajnokok Ligája

Chelsea FC

VS

UEFA Bajnokok Ligája

2012/04/04 20:45 (CET),

Stamford Bridge

Benfica

A negyeddöntő első mérkőzése alkalmával is sejtettük, hogy nem lesz könnyű dolga egyik csapatnak sem, és azt is éreztük, hogy nehéz megmondani melyiküknek van nagyobb esélye a győzelemre.

Egy igencsak szoros, és izgalmakkal teli játékot láthattunk a Chelsea – Benfica párosítástól. Már igen közelített a mérkőzés vége, amikoris Roberto di Matteo csapatának sikerült győzedelmeskednie, ráadásul idegenben… Na ez az, amin mi is jócskán meglepődtünk.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 1.62 1 | 1.62 Unibet X | 3.90 X | 3.90 Winmasters 2 | 5.65 2 | 5.65 Unibet

Az igazat megvallva igencsak bíztunk abban, hogy a negyeddöntő első mérkőzésén a portugálok ha igen nagy küzdelem árán is, de megnyerik hazai pályán a játékot. A nagy küzdelem megvolt, mindössze a győzelem maradt el. Pedig hát lehetőségeik akadtak a gólszerzésre, már a mérkőzés 4. percében is löhetett volna egyet Javi Garcia, de a labda elgurult a kapu mellett. Oscar Cardozonak is volt egy jó helyzete a 19. percben, amit szintén nem sikrült érvényesítenie. A Chelsea játékosai is többször kerültek gólhelyzetbe, pl. Fernando Torres próbálkozása a 39. percben, amiből nem született gól, de ami végülis sorsdöntő volt, az a Salomon Kalou találata a Benfica kapujába, a mérkőzés 75. percében. A hazai csapatnak máris a 77. percben kiváló lehetősége adódott az egyenlítésre, de a portugálok szomoruságára Nemanja Matic lövése nem zörgette meg a Chelsea hálóját. Így aztán a Kalou által megszerzett gól győzelemre vitte az angolokat a Luz Stadionban (Benfica vs. Chelsea 0:1).

Ha megnézzük a statisztikát kiderül, hogy a játék során a hazai csapat 51%- ban birtokolta a labdát, azaz a Chelsea nagyon ügyesen bánt a bőrrel, hiszen vendégként 49%- ban birtokolni a labdát nem kis dolog.

Bár az első összecsapás alkalmával a Benfica győzelmében hittünk játékosai összeszedettsége és kiváló lendületének köszönhetően, most hogy láttuk összjátékukat hajlunk arra, hogy talán a Chelsea mégis csak erősebb, tapasztaltabb ellenfelénél, de változatlan az, hogy kőkemény ellenfeli egymásnak, és most is egy szoros, izgalmakkal teli meccsre számítunk tőlük.

Összegzés:

Lehet, ha furán veszi ki magát, hogy az előző összecsapás alkalmával közel rendíthetetlenül hittük a Benfica győzelmet és most a Chelsea győzelme mellett voksolunk, de mi mégis ezt tesszük. Igen… Az angolok meggyőztek bennünket a portugáloknál való játékukkal, és ha ott sikerült győzelemre jutniuk, még ha csak nehézkesen is, hazai pályán, hazai közönséggel, -amelynek ösztönző ereje köztudott -, Roberto di Matteo csapata megszerzi a győzelemmel járó pontokat, amennyiben minimum annyira kitartóan játszanak, mint az előző összecsapás alkalmával.

Fogadási tippünk: Nyertes tipp
Chelsea Győzelem | 1.67 Chelsea Győzelem | 1.67 Sportingbet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2012/04/02, 21:00

Related Articles

Leave a Reply