by

Blackburn Rovers FC vs. Manchester United FC – 2012/04/02

2012. April 2. Monday in Angol Premier Liga, Elemzés, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás

Blackburn Rovers FC

VS

Angol Premier Liga

2012/04/02 21:00 (CET),

Ewood Park Stadion

Manchester United FC
 Liga pozíció: 17  Liga pozíció: 1
Hazaiként:  Teljesítmény: Vendégként:

A Manchester United tisztában van azzal, hogy itt az esélyük, hogy 5 pont különbségre növeljék elsőbbségüket a városi riválisukkal (Manchester City) szemben. Ha sikerül este az Ewood Park Stadionban győzni a Blackburn Rovers ellen, nagy lépést tesznek egy újabb angol bajnoki cím megszerzéséhez.

Természetesen ebbe beleszólása lesz a hazai gárdának is, akik a manchesterieket legutóbb az óév napján (2011.12.31.) “tréfálták” meg az Old Traffordon. Ott 3-2-re tudott nyerni Steve Kean edző csapata.

Bár azóta sok víz lefolyt a Dunán, és a Vörös Ördögök egyre közelebb állnak a 20. trófeájuk bezsebeléséhez, az esti ütközet mégsem lesz egy gyalog galopp egyik csapat számára sem.

Minthogy egyfelől kockázatos lenne simán csak a Blackburn győzelmére vagy döntetlenre tenni, másfelől a Manchester győzelemért elég alacsony szórzókat adnak az irodák, ezért azt okoskodtunk ki, hogy jobb, ha egy hendikep fogadást kötünk, azaz ezt a kérdést tesszük fel: Ki nyeri a mérkőzést 1 manchesteri gól levonásával?

Hendikep 1:0 (Blackburn Rovers +1)
Blackburn Rovers | 3.00 Blackburn Rovers | 3.00 Sportingbet Döntetlen | 3.75 Döntetlen | 3.75 Unibet Manchester United | 2.10 Manchester United | 2.10 Unibet

A Manchester City szombati Sunderland elleni 3-3-as találkozóját követően, Sir Alex Ferguson edzőnek és játékosainak még egy okkal több, hogy jó eredményt érjenek el este, annál is inkább, mert szeretnének elkerülni egy csúfos bukást a Rovers ellen. A csapat jelen pillanatban kiváló formában van, az utóbbi 6 angol bajnokiuk minegyegyikét megnyerték, beleértve a 4. helyen álló Tottenham csapatát is; őket 1-3-ra verték a Hotspur otthonában.

A hazaiak is elég jó formát mutattak az elmúlt hetek során, amit egyáltalán nem szabad figyelmen kívül hagyni. Megverték a Wolvesot (0-2) és a Sunderlandet (2-0) is, de a legutolsó Bolton elleni találkozón idegenben 2-1-es vereséget szenvedtek.

A Blackburn Roversnek meg kell kísérelnie a pont vagy pontok szerzését, hiszen a Queens Park Rangers-el és a Wigan Athletic-el azonos pontszámmal a kiesés határán áll. Jelenlegi jobb liga pozícióját csakis annak köszönheti, hogy több gólt szerzett, mint a mögötte álló csapatok, amennyiben ma kikap, a QPR megelőzi jobb gólkülönbségével, és ezzel lecsúszik a kieső csapatok közé a 18. pozícióra.

Úgy néz ki, hogy Gael Giver, a Rovers védője, egyelőre nem tud pályára lépni, mert a Sunderland ellen szerzett térdsérüléséből lassaban gyógyul, mint az korábban gondolták. Yakubu Aiyegbeni minden bizonnyal helyet kap a kezdő tizenegyben, Michel Salgado és Vince Grella valószínű a kispadról követi a mérkőzést

Rio Ferdinandot, a Manchester egyik emblematikus figuráját bár a Fulham ellen le kellett hát próblémát miatt cserélni, de Ferguson számít rá az esti ütközetben. Hiányzók lesznek: Nani, Anderson, Nemanja Vidic és Darren Fletcher is.

Michael Owen vissztért edzeni, és azt nyilatkozta, hogy bevetésre készen áll, de lehet, hogy az edző még ezt nem így látja.

Lehetséges kezdő tizenegyek:

Blackburn Rover: Robinson, Lowe, Dann, Hanley, Martin Olsson, N’Zonzi, Pedersen, Dunn, Marcus Olsson, Hoilett, Yakubu.

Manchester United: De Gea, Rafael, Ferdinand, Evans, Evra, Valencia, Carrick, Scholes, Young, Welbeck, Rooney.

Összegzés:

Úgy véljük, hogy a United kész áll egy újabb 3 pont megszerzésére, de nem lesz egy könnyű mérkőzés a számukra, hisz a Blackburn csak ritkán nem szerez gólt a hazai nézők előtt.

Bár vendég győzelmet remélünk, a hendikep 1:0 fogadás döntetlennel fog zárulni, azaz a Manchester 1 gólkülönbséggel nyeri a meccset.

Fogadási tippünk: Nyertes tipp
Döntetlen (Hendikep 1:0) | 3.80 Döntetlen (Hendikep 1:0) | 3.80 Winmasters

Alternatív tipp – Mindkét csapat szerez gólt? Igen | 1.75 Igen | 1.75 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2012/04/02, 16:46

Related Articles

Leave a Reply