Cercinek fekszik a spanyol stílus

2014. September 4. Thursday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Alessio Cerci
Alessio Cerci nem tart attól, hogy a spanyol foci technikásabb az olasznál, és bízik benne, hogy az Atletico Madridban ismét kiharcolja részvételét a válogatottban.

 

A 27 éves támadót az átigazolási időszak hajrájában több klubbal is összefüggésbe hozták, augusztus utolsó napjaira világossá vált, hogy nem marad Torinóban. A Torino előbb a Milannal tárgyalt, de a milánóiak nem tudtak megegyezni a játékos vételáráról, így végül kölcsönvették Fernando Torrest a Chelsea-től. Cerci kapcsán szeptember elsején egyezett meg a Torino és az Atletico Madrid, a támadó 11 év után hagyta el a Serie A-t.

Cerci tisztában van vele, hogy a spanyol bajnokságban más az elvárás egy támadóval szemben, mint Olaszországban, de szerinte ez a számára csak előny.

“A spanyol foci technikásabb, de ez csak jó nekem, én szeretek a labdával játszani. Ez egy remek kihívás lesz számomra, de én a csapatért vagyok itt, képes vagyok bármit megtenni, bármilyen szisztémában szerepelni, bármelyik pozícióban pályára lépni. Természetesen van kedvenc helyem, a támadósor jobboldalán, ott nyújtom a legjobb teljesítményt” – mondta Cerci, aki új csapatában a 22-es mezszámot kapta.

A csatár tavaly mutatkozott be az olasz válogatottban, összesen 13 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt. Antonio Conte szövetségi kapitány ugyanakkor nem hívta be a játékost a keretbe a Hollandia és a Norvégia elleni találkozókra.

“Nem vagyok csalódott, mert tudom, hogy az utóbbi időben nem játszottam sokat. Nagyon remélem azonban, hogy újra válogatott lehetek” – tette hozzá Cerci.

Cerci a Real Madrid elleni városi rangadón mutatkozhat be az Atletico Madridban: a Real sikerének az oddsa 1.66, a döntetlenre 3.75, az Atletico győzelmére 5.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Leave a Reply