by

Borussia Dortmund vs. Bayer Leverkusen – 2013/12/07

2013. December 6. Friday in Elemzés, Német Bundesliga, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás

Borussia Dortmund VS

Német Bundesliga

2013/12/07 18:30 (CET),

Signal Iduna Park

Bayer 04 Leverkusen
Liga pozíció: 3 Liga pozíció: 2
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

A német Bundesliga 15. fordulójának rangadója kétségkívül a Dortmund-Bayer Leverkusen mérkőzés.

A sárga-feketék mindaddig fej-fej mellett meneteltek a tabellán a Bayernnel, amíg két vereségbe bele nem szaladtak, egyiket a Wolfsburg otthonában szenvedték el, a másikat pedig a saját otthonukban épp a Bayern ellen. Most be akarják bizonyítani a szurkolóiknak, hogy azok az eredmények csak véletlen kisiklások voltak.

A gyógyszergyáriaknak kiváló idényük volt idáig a Bundesligában, a tabella második helyén tartózkodnak csupán 4 ponttal lemaradva a Bayerntől és 3 ponttal megelőzve a Borussia Dotmundot.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 1.53 1 | 1.53 Sportingbet X | 4.50 X | 4.50 Unibet 2 | 6.20 2 | 6.20 Winmasters

A Dortmundnak győznie kell hiszen már 7 ponttal van lemaradva a hibátlanul menetelő Bayern Münchennel szemben és a Leverkusen is megelőzte, így csak a harmadik helyen tartózkodik. Jürgen Klopp szerint az őszi idény egyik legfontosabb mérkőzése vár a két együttesre.

Mindkét táborban vannak sérültek, de mindkét tábor a győzelemre hajt.

A gyógyszergyáriak az utolsó fordulóban simán nyertek, csatáraik Kiessling és Son Heung-Min kiválóan teljesítettek, az előbbi egy, az utóbbi pedig két gólt szerzett.

A Bundesligaban a legjobb csatársora minden kétséget kizáróan a sárga-feketéknek van, hiszen 35 gólt szereztek, megelőzve a Bayernet és a Hoffenheimet akiknek 32 rúgott góljuk van.

A Dortmund drukkerek gólt, gólokat várnak Lewandowskitól, Aubameyangtól és nem utolsó sorban Marco Reustól is.

De a Leverkusen is meg szeretné tartani a tabellán az előnyét a Dortmunddal szemben, vagy esetleg meg is növelni azt.

Az utolsó 5 egymás elleni meccsből 4-et a Dortmund nyert meg, 1 pedig döntetlenre végződött.

A sárga-feketék az utóbbi 10 találkozójukból 7-et megnyertek, 3-szor pedig vereséget szenvedtek, ugyanennyi találkozóból a gyógyszergyáriak ugyancsak 7-et nyertek meg, 1-szer döntetlen született, 2 mérkőzésen pedig kikaptak.

A Dortmund az utolsó 5 hazai meccséből 3-at megnyert és 2-szer kikapott, a Leverkusen mint vendég az utóbbi 5 találkozóján 3-szor tudott nyerni, 1-szer döntetlen született és 1-szer kikaptak.

Ismerve a két együttest és azt, hogy milyen játékerőt képviselnek, úgy gondolom, hogy akik megnézik ezt a mérkőzést nem fognak csalódni, ez egy igazi Bundesliga derbi lesz.

Összegzés:

Nagyon nehéz megjósolni a mérkőzés kimenetelét, ezen a meccsen bármilyen eredmény születhet, az én tippem a Leverkusené, szerintem ők nyerik meg ezt a találkozót.

Fogadási tippünk: Nyertes tipp
Bayer Leverkusen Győzelem | 5.50 Bayer Leverkusen Győzelem | 5.50 Sportingbet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2013/12/07, 10:45

Related Articles

Leave a Reply