A Borussia Dortmund igazolásainak idő kell

2014. October 9. Thursday in Hírek, Német Bundesliga

Ciro Immobile
A dortmundiak ügyvezetője elégedett a nyáron igazolt játékosokkal, ám azt nem tagadja, hogy még idő kell ahhoz, hogy mindenki beilleszkedjen új csapatába.

 

A Borussia Dortmundnál a nyáron nagy volt a jövés-menés, miután a német egyesület az elmúlt szezonban nem nyert semmit, így még nehezebb dolga volt megtartani legjobbjait. Kulcsemberek távoztak Jürgen Klopp keretéből, de a Borussia vezetősége igyekezett pótolni a hiányzókat.

Ciro Immobile és Adrian Ramos is a nyáron csatlakozott a dortmundiakhoz, a két új légióssal azonban a szurkolók nem teljesen elégedettek. Bár mindketten derekasan küzdenek, egyelőre nem tudják pótolni a nyáron a Bayern Münchenhez igazoló Robert Lewandowskit. Az olasz és a kolumbiai támadó kapcsán is a kevés gólt hánytorgatják fel, de Hans-Joachim Watzke szerint igazságtalan ilyen rövid időn belül megítélni a teljesítményüket.

“A jövő mondhatja csak meg, hogy melyikük válik be, korai még ítélkezni. És ráadásul nem is igazságosak a kritikák, hiszen ők ketten, Patrick Aubameyanggal már 15 gólt szereztek” – vette védelmébe a játékosokat a dortmundiak ügyvezetője.

Watzke szerint a szurkolók már nem emlékeznek, de Lewandowski éppen ugyanígy kereste a helyét a Borussiába igazolása után, ezért az ügyvezető türelmet kért a kritikusoktól. A német egyesület elöljárója úgy véli, hogy a két támadó az elvárásoknak megfelelően teljesített eddig.

Immobile a nyáron a Torinóból került Dortmundba, 9 meccsen 3 gólt szerzett, míg a Herthából igazolt Ramos 10 meccsen 5 találatnál jár.

Az Eb-selejtezők után a bajnokságot pocsékul kezdő Borussia Dortmund a Köln otthonában javíthat: a hazai győzelem oddsa 4.75, a döntetlenre 3.90, a vendégek sikerére 1.66 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply