Boatenget nem érdekli a rekord

2013. November 12. Tuesday in Elemzés, Előzetes, Hírek, Német Bundesliga

Jerome Boateng nem foglalkozik azzal, hogy a hétvégén a Bayern München rekordot döntött a Bundesligában. Franck Ribéry már a Borussia Dortmund elleni rangadóra készül.

 

A Bayern München a hétvégén 3-0-ra legyőzte az Augsburg csapatát, így sorozatban 37 bajnoki óta nem kapott ki, ezzel pedig új rekordot állított fel a Bundesligában. A korábbi, 30 éves csúcsot a Hamburg tartotta.

Az Augsburg ellen az első gólt Jerome Boateng szerezte, aki diplomatikusan fogalmazva elmondta, hogy nem a csúcsok döntögetése a legfontosabb feladata a csapatnak.

“Nagyon örülünk az új rekordnak, de annak még jobban, hogy vezetjük a tabellát. A csúcsról nem beszéltünk egy szót sem a csapaton belül, sem a meccs előtt, sem a meccs után, egyszerűen nem érdekel bennünket. Ha másért nem, maximum azért hozhatjuk szóba, hogy gratuláljunk Jupp Heynckesnek, aki letette ennek a csapatnak az alapjait, és hatalmas szerepe volt ebben a szép menetelésben” – mondta a 25 éves német válogatott játékos, aki az idén először szerzett gólt a bajnokságban.

A második gólt Franck Ribéry szerezte, aki így nyilatkozott a meccs után: “A második gól fontos volt a csapatnak, és nekem is, de ez már a múlt, nem szabad vele foglalkozni. A jövő héten a Borussia Dortmunddal játszunk, már arra a meccsre kell koncentrálnunk, mert az egy nagyon fontos találkozó lesz. Ha nyerünk, akkor meglóghatunk a dortmundiaktól, ha viszont kikapunk, akkor felhozzuk őket” – utalt a francia szélső arra, hogy a Bayern München négy pont előnnyel vezeti a tabellát a második helyen álló Borussia Dortmund előtt, amely a legutóbbi fordulóban kikapott a Wolfsburg otthonában.

A Borussia-Bayern meccset szombaton rendezik, a hazaiak győzelmére 2.87 az odds, a döntetlenre 3.40, a müncheniek sikerére pedig 2.37 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply