Bíznak a Leicesternél Cambiasso maradásában

2015. May 12. Tuesday in Angol Premier Liga, Hírek

Esteban Cambiasso
Nigel Pearson, a kiesés ellen küzdő Leicester City menedzsere bízik abban, hogy csapata jövőre is az élvonalban szerepelhet, Esteban Cambiassóval a soraiban.

Nem kis meglepetésre a nyáron a “rókák” szerződtetni tudták egy évre a több mint 50-szers argentin válogatottat, aki a Real Madrid és az Inter után igazolt a Leicesterhez. A szezon elején a 33 éves középpályás még nem nyújtotta azt a teljesítményt, amire valójában képes, viszont az idény felétől már sokkal kiegyensúlyozottabb formát produkál, aminek köszönhetően a csapat jelenleg nem áll kieső pozícióban.

A Leicesternek jelenleg 37 pontja van, amivel 15. a 20 csapatos bajnokságban, előnye a kieső helyen álló, 18. Hull Cityvel szemben azonban csak három pont. Mivel még két forduló van hátra a pontvadászatból, akár ki is eshetnek Cambiassóék, és akkor a Bajnokok Ligája-győztes labdarúgó aligha maradna a jövőben is a klub játékosa.

Pearson azonban bízik a bennmaradásban, és ha ez sikerül az együttesnek, nagyon reménykedik abban, hogy Cambiasso is hosszabbítani fog.

“Természetesen szeretném, ha maradni, de már jelezte, hogy dönteni csak az idény végén fog” – mondta a szakember. “Nehezen számszerűsíthető az ő hatása, de mindenképpen pozitív. Ha nem nézzük a többi játékost, hanem csak őt, az ő teljesítményét, akkor láthatjuk, hogy mennyire is sokat jelent a jelenléte a csapat számára. Tudom, ha öt évvel fiatalabb lenne, nem nálunk játszana, de még ha kettő lenne az az öt, akkor sem.”

Cambiasso 29 bajnokin négy gólt szerzett, szombaton a Sunderland elleni, idegenbeli kiesési rangadón bizonyíthat.

A Sunderland győzelmét 8/5 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 9/4, a vendég Leicester City sikerére pedig 17/10 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply