Bennmaradásra és győzelemre készül a Hull

2015. May 23. Saturday in Angol Premier Liga, Hírek

Steve Bruce
A Hull City labdarúgócsapatának csak győzelem esetén lehet esélye a bennmaradásra, de a teljes sikerhez kell egy Newcastle-vereség is a Premier League utolsó, 38. fordulójában.

A Hull 37 forduló alatt 34 pontot gyűjtött, a Newcastle kettő ponttal áll előtte, és miután a Szarkák a legutóbbi tíz meccsük közül kilencet elveszítettek, és csupán a West Bromwich ellen szereztek egy pontot, elképzelhető, hogy a West Ham elleni hazai meccsen is sikertelenek maradnak.

Ezt lovagolná meg a Hull, de a csapat esélyeit rontja, hogy a Manchester United az ellenfél és a statisztika sem a kiscsapatot segíti. A Manchester United a legutóbbi tíz tétmérkőzésen legyőzte ellenfelét, ebből sorozatban hétszer a Premier League-ben, ráadásul hatszor úgy, hogy három vagy több gólt szerzett ellene. A Hull utolsó győzelme 1974 novemberéből datálódik, akkor a régi Second Divisionban 2-0-ra nyert.

A győzelem Steve Bruce menedzser számára is csoda lenne, az 54 éves szakember 21 mérkőzésen irányította eddig aktuális csapatát a Manchester United ellen, de még egyszer sem tudott nyerni. Az első meccsre még a Birmingham edzőjeként, 2002 decemberében került sor az Old Traffordon, az akkori 2-0-s vereséget még négy döntetlen és 16 zakó követte a Wigan, a Sunderland és a Hull edzőjeként.

Legutóbb 2013 karácsonyán futottak össze a felek a KC-stadionban, akkor a Hull hiába vezetett 2-0-ra, végül 3-2-re kikapott. A hazaiak vasárnapi győzelmére 11/5 az odds, a döntetlenre 11/4, míg a Manchester United sikerére 5/4 szorzóval lehet fogadni.

A hazaiaknál Bruce edző várhatóan nem változtat legutóbbi kezdőcsapatán, egyetlen játékosára, Jake Livermore-ra nem számíthat, akit pozitív drogteszt miatt felfüggesztett a szövetség. A Manchester Unitedben David De Gea kapus szereplése kérdéses, ha nem épül fel combhajlítóizom-sérüléséből, akkor Victor Valdes lehet a kezdőcsapat tagja. Wayne Rooney is meggyógyult, de Jonny Evans és Luke Shaw valószínűleg nem léphet pályára.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply