Benitez állása veszélyben lehet

2015. November 22. Sunday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Rafael Benitez
A Real Madrid sok ideje nem volt annyira esélytelen az ősi rivális Barcelona ellen, mint a szombati, madridi el clásicón.

A Real Madrid szurkolói számára jó hír volt, hogy Lionel Messi szerepeltetését még nem kockáztatta meg a Barcelona, Luis Enrique csak a kispadra ültette a nemrégiben felépült sztárt. A meccsen aztán a hazai drukkereknek nem volt sok okuk az örömre, mert a katalánok végig domálva, a játék minden elemében felülmúlva ellenfelüket, 4-0-ra legyőzték a madridiakat. Luis Suarez, Neymar és Iniesta volt a három kulcsember, ők hárman osztoztak a csapat négy találatán, Messi beállása nem osztott, nem szorzott.

A spanyol lapok már a találkozó előtt azt írták, hogy vereség esetén Rafael Benitez alatt forróvá válhat a kispad, egy ilyen megalázó zakó pedig tovább gyengítette a vezetőedző helyzetét, aki azonban nem aggódik az állása miatt.

“Mindig fájó a vereség egy rangadón, de még fájóbb, hogy úgy kaptunk ki, ahogy. Elvesztettünk három pontot, de semmi más nem történt. Inkább már az aggaszt, hogy a játékosok mentálisan fel tudnak-e jönni a következő mérkőzésre. Fel kell állnunk, és a bajnokságra koncentrálni, még nagyon messze van az idény vége, ezért mindent úgy kell csinálnunk, mint amikor még veretlenek voltunk” – jelentette ki Benitez.

A vereséget követően a Real Madrid hátránya hat pontra nőtt az éllovas Barcelona mögött. A madridak szerdán a Sahtar Donyeck otthonában lépnek pályára a Bajnokok Ligájában. Az ukrán csapat  győzelmére a szorzó 3.80, a döntetlenre 3.60, a Real diadalára 1.90. A találkozónak nincs igazán nagy tétje a spanyolok számára, a BL-csoportkörből már továbbjutottak, a hátralévő két meccsen egyetlen győzelem is elegendő ahhoz, hogy az első helyet is bebiztosítsa a csapat.

Forrás: Unibet

Leave a Reply