A Barcelona megegyezett Messivel

2014. May 17. Saturday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Leo Messi
Az argentin a katalán klub bejelentése szerint új szerződést írhat alá a napokban, amely által ismét a világ legjobban kereső labdarúgója lesz.

 

Szerződéshosszabbítással érhet véget Lionel Messi viharos szezonja. Az argentin aranylabdás reményekkel vágott neki az idénynek, de már a szezon elején kiderült, hogy sem ő, sem a Barcelona nincs csúcsformában. Az ősz folyamán ráadásul a túlterhelt játékos többször is megsérült, az év végén pedig több mint egy hónapot kellett kihagynia. Messi visszatérése után sem hozta korábbi formáját, nem is volt kérdéses, hogy az Aranylabdát négy év után nem ő kapja. Ám a tavasz sem alakult zökkenőmentesen az argentin számára, aki nem volt képes vállára venni a szenvedő katalán sztárcsapatot, amely könnyen lehet, hogy trófea nélkül zárja az idényt.

Sokak szerint Messi formahanyatlása mögött elsősorban az áll, hogy a tavaly nyáron igazolt Neymar jobb fizetést kapott a klubtól. A sajtó szerint a Barcelonából elvágyódó Messit a Paris Saint-Germain és a Manchester City is vitte volna, ráadásul elképesztő, több százmillió eurós összegért.

Azonban a Barcelona már hetek óta tárgyalásban volt Messi képviselőivel, és a jelek szerint sikerült is megegyezni a folytatásról.

“A Barcelona sikeresen megegyezett Leo Messivel az új szerződés részleteiről, az új kontraktusra napokon belül pontot tehet az aláírás” – szól a Barcelona hivatalos bejelentése.

Messi 2004-ben írta alá első profi szerződését a Barcelonával, legutóbb pedig tavaly újították meg a megállapodást. E szerint Messi az elmúlt egy évben 12,5 millió euróért focizott, a jövőben viszont már 20 milliót kap szezononként a szolgálataiért.

A Barcelona szombaton fogadja az Atletico Madridot a spanyol bajnokság utolsó fordulójában, a bajnoki döntőnek is beillő összecsapás előtt az élen álló Atletico Madrid három ponttal vezet, de gólkülönbsége lényegesen rosszabb a Barcelonáénál. Vagyis, ha Messiék nyernek, akkor megvédik címüket, döntetlen és Atletico-győzelem esetén Madridba kerül a bajnoki trófea.

A Barcelona sikerének az oddsa 1.85, a döntetlenre 3.80, az Atletico Madrid győzelmére 4.50 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply