Luis Enrique távozik Vigóból

2014. May 17. Saturday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Luis Enrique

A spanyol szakember bejelentette, hogy a szezon végén feláll a Celta Vigo kispadjáról, egyes feltételezések szerint a következő szezonban már a Barcelona szakmai munkáját fogja irányítani.

 

Luis Enrique pénteken hivatalosan is bejelentette, hogy már csak egy meccsen irányítja a Celta Vigo együttesét, a Valencia elleni szezonzáró után elválnak a szakember és a klub útjai. A fiatal spanyol szakvezető tavaly nyáron vette át a vigói gárdát, és már az első szezonjában figyelemre méltó eredményeket ért el. A Celta az utolsó forduló előtt a nyolcadik helyen áll a spanyol bajnokságban, az utolsó játéknapon pedig a Valencia lesz az ellenfél.

A hírek szerint Luis Enrique már május elején tárgyalást kezdett a Barcelona vezetőivel, a katalánoknál a szezon végén feláll a kispadról a tavaly nyáron kinevezett Gerard Martino, és a vezetők már az utódját keresik. Lapértesülések szerint a Barcelona már meg is egyezett Luis Enriquével, ezt a feltételezést erősíti, hogy a szakember bejelentette, hogy elhagyja a Celta Vigót.

“A mai nap szomorú fejezet az életemben. Ma még a Celta Vigo edzője vagyok, de a szezon végén távozom. Tartozom annyival a klubnak, hogy hagyok időt felkészülni a folytatásra. Barcelonában hagytam a családom, nagyon hiányoznak. Nem akarok megerősíteni vagy cáfolni semmit a jövőmmel kapcsolatban, ha majd a helyzet változik, magam jelentem be” – mondta a Barcelona egykori játékosa, aki korábban a Roma és a Barcelona B csapatát is irányította.

A Valencia győzelmének az oddsa 1.80, a döntetlenre 3.75, a Celta Vigo sikerére 4.10 a szorzó.

A bajnokság őszi szakaszában a Celta Vigo 2-1-re verte a Valenciát.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply