Bajnok akar lenni Mourinho

2016. July 6. Wednesday in Angol Premier Liga, Hírek

Jose Mourinho
Bemutatta hivatalosan is új menedzserét, José Mourinho-t a Manchester United labdarúgócsapata. A Chelsea, a Real Madrid és az Inter egykori, 53 éves portugál edzője azt mondta, hogy készen áll a klub újjáépítésére. Ahogy fogalmazott, most éppen ott van, ahol szeretne lenni.

“Azt hiszem, ez a munka az, amit mindenki szeretne megszerezni, csak éppen nem sok esélye van rá. Nekem sikerült. A győzelmek sokáig rutinból jöttek, most az a feladatom, hogy a játékosok elfelejtsék az elmúlt évek sikertelenségét. Nem az a célom, hogy négybe jussunk a Premier League-ben, és ismét BL-résztvevők legyünk. Én bajnok akarok lenni” – mondta.

A 20-szoros bajnok Manchester United az előző idényben csupán az ötödik helyen végzett, 15 ponttal lemaradva az aranyérmes Leicester City mögött.

A szakembertől megkérdezték, hogy mi a véleménye Ryan Giggs távozásáról. A walesi játékos 14 évesen került a klub utánpótlásába, a felnőtt csapatban összesen 963 mérkőzésen lépett pályára, majd tavalyelőtti visszavonulását követően Louis van Gaal szakmai stábjában dolgozott másodedzőként, de Mourinho érkezésével – 29 manchesteri év után – bejelentette távozását.

“Nem az én hibám, hogy Ryan Giggs így döntött. Ő azt a munkát akarta, amit a vezetők rám osztottak: ő a Manchester United menedzsere szeretett volna lenni. A klub ugyan fontos munkát szánt neki, de ő döntött. Ugyanúgy, ahogy annak idején én: 16 éve ugyanígy hagytam ott a másodedzői munkát a Barcelonánál, mert menedzser akartam lenni” – mondta.

Mourinho hozzátette, hogy nagyon értékeli Ryan őszinteségét, és sok sikert kívánt neki a folytatást illetően. “Ha egyszer szeretne visszajönni, amikor itt vagyok, tárt karokkal várom. És ha a klub vezetői kikérik a véleményem, akkor azt fogom mondani, igen” – tette hozzá.

A csapat a Premier League-ben a Bournemouth vendégeként kezd, az augusztus 13-i mérkőzésen a hazaiak győzelmére a szorzó 4.75, a döntetlenre 3.60, míg a manchesteriek sikerére 1.75.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply