Az Európa Ligát a Sevilla nyerte

2015. May 28. Thursday in Hírek, UEFA Európa Liga

Carlos Bacca
Az Európa Liga küzdelmeit idén is a spanyol Sevilla nyerte meg, miután a varsói döntőben 3-2-re legyőzte a Dnyiprót.

A Sevilla az elmúlt években az Európa Liga specialistájává vált: először 2006-ban, majd 2007-ben hódította el az akkor még UEFA-kupát, majd 2014-ben már az Európa Liga néven futó sorozatban diadalmaskodott. Már ezzel a kupa legsikeresebb csapatává vált, de ekkor még holtversenyben, a Juventusszal, az Interrel és a Liverpoollal. A Sevilla a negyedik diadallal egyedüliként mondhatja el magáról, hogy a sorozat történetének legsikeresebb együttese.

A Dnyipro elleni finálé nem indult jól a spanyolok számára, az ukránok első valamirevaló támadásuk végén, a 7. percben gólt ünnepelhettel, Nikola Kalinic volt eredményes. A 28. percben jött az egyenlítés, egy szöglet után Grzegorz Krychowiak talált be, majd a 31. percben már a spanyoloknál volt az előny, Carlos Bacca volt a gólszerző. A Dnyipro nem adta fel, a 44. percben Ruslan Rotan szabadrúgásával kiegyenlített.

A második félidő már kevesebb gólt hozott, egész pontosan egyet, amit Bacca szerzett a 73. percben. Az ukránok elkeseredetten próbáltak egyenlíteni, de hiába, a Sevilla 3-2-re nyert, és megvédte címét, egyben kiharcolta a Bajnokok Ligája-indulást a következő szezonra.

A Bajnokok Ligája döntőjét jövő szombaton játsszák, egy másik spanyol együttes részvételével: a Barcelona a Juventusszal mérkőzik meg. A katalánok 90 perc alatt aratott diadalára 8/13 a szorzó, a döntetlenre 3/1, a Juve győzelmére 9/2 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply