Az edző a Barcelona legnagyobb igazolása

2014. August 19. Tuesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Luis Enrique
A Barcelona első embere szerint Luis Enrique leigazolása volt a nyár legfontosabb momentuma, Josep Bartomeu szerint a vezetőedző bármelyik, nyáron igazolt játékosnál fontosabb szerepet tölt be.

 

A Barcelona a nyáron a legtöbbet költekező európai klub volt, a katalánok összesen 153 millió eurót fizettek ki erősítésekre. Az egyesült ezt a hatalmas összeget mindössze hat játékosra költötte el, közülük is Luis Suarez volt a legdrágább szerzemény, az uruguayi támadó a hírek szerint 93 millió euróért hagyta el a Liverpoolt.

Rajta kívül a kapuba érkezett Claudio Bravo és Andre ter Stegen, a védelembe Thomas Vermaelen és Jeremy Mathieu. míg a középpályára Ivan Rakitic. Ugyanakkor az elnök nem az érkező játékosokban látja a legnagyobb lehetőséget, hanem a szintén a nyáron érkező vezetőedzőben.

A Barcelona az elmúlt szezonban Gerardo Martinóval kudarcot vallott, és végül hosszú idő után trófea nélkül maradt. Az argentin vezetőedző a szezon végén távozott, helyére a klub az egykori legendás játékost, a Barcelona B csapatának korábbi edzőjét, Luis Enriquét igazolta.

“Luis Enrique lesz az idei év legfontosabb igazolása. Ő volt az első, akit a forradalmi megújulás során szerződtettünk, és nagyon bízunk benne. Ismerhetjük őt már régóta, tudjuk, hogy mennyire szenvedélyes és megalkuvást nem tűrő személyiség” – dicsérte a trénert a Barcelona elnöke.

A Barcelona a hétvégén kezdődő spanyol bajnokság első fordulójában az Elchét látja vendégül: a hazai győzelem oddsa 1.10, a döntetlenre 9.00, a vendégek sikerére 21.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply