Ashley Cole az AS Romát választotta

2014. July 8. Tuesday in Hírek, Olasz Serie A

Ashley Cole
Az olasz Serie A-ban szereplő AS Roma hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződést kötött az angol Chelsea-t elhagyó Ashely Cole-lal.

 

A Roma kétéves szerződést kötött a játékossal, plusz még egy évvel meg is hosszabbíthatja azt, amennyiben úgy gondolja. Heti fizetése nagyjából 45 ezer euró lesz, ami jóval kevesebb annál, amit a londoni kluboknál kapott.

A 33 éves bal oldali védő korábban még az Arsenalban vált igazán nagynevű játékossá, majd a Chelsea-hez szerződött, szinte aprópénzért. A világ egyik legjobbjává vált saját posztján, az angol válogatottban összesen 108 alkalommal szerepelt.

Korábban a Tottenham Hotspur, a Liverpool és az AC Milan is szerette volna megszerezni Cole aláírását, akit már egy tengerentúli együttessel is összeboronáltak. A kiváló labdarúgó azonban továbbra is a legmagasabb szinten szeretne bizonyítani, viszont új országban, hiszen Angliában háromszor nyert bajnokságot és hétszer FA-kupát, utóbbival pedig rekorder is a szigetországban.

A Roma a nyáron már több üzletet is lebonyolított. Előbb végleg megszerezte Radja Nainggolant, akinek a piaci értéke közel 20 millió euró, majd bejelentette egy rutinos – Seydou Keita – és két fiatal középpályás szerződtetését is – Leandro Paredes és Valerio Verre személyében. Antonio Sanabria is a “farkasoknál” folytatja, a 18 éves paraguayi csatárnak szép jövőt jósolnak.

Nem csak Cole írt alá hétfőn, hanem a török Salih Ucan is, aki a Fenerbahce együttesének intett búcsút az itáliaiak kedvéért. A 20 éves támadó középpályás egyszeres válogatottnak vallhatja magát, de korábbi csapatánál csak kiegészítő embernek számított.

A Juventus címvédését 1.72 szorzóval lehet megjátszani, míg a Roma bajnoki címére 6.00 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply