by

Ajax vs. Barcelona – 2014/11/05

2014. November 5. Wednesday in Elemzés, Mérkőzés elemzés, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás, UEFA Bajnokok Ligája

Ajax Amsterdam VS

UEFA Bajnokok Ligája

2014/11/05 20:45 (CET),

Amsterdam Arena

FC Barcelona
Csoport pozíció: 3 Csoport pozíció: 2
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

UEFA  Bajnokok Ligája, F csoport, 4 kör: a holland Ajax fogadja otthonában a spanyol Barcelonát egy érdekesnek ígérkező találkozón.

Az Ajax az első körben a PSG-t fogadta és 1-1-es döntetlent ért el velük, a második körben az APOEL vendége volt és ugyancsak 1-1 lett az eredmény, az utolsó körben pedig a Barcelonához látogatott és 3-1 arányban alulmaradt. Így 2 ponttal a csoportban a 3. helyet foglalja el a 7 pontos PSG és a 6 pontos Barcelona mögött.

Az Ajax a barcelonai látogatása után 3 mérkőzést játszott, kettőt a bajnokságban, egyet pedig a Holland Kupában, mindhármat megnyerte. Előbb a bajnokságban a G.A. Eagles-et fogadta és győzte le 3-1-re, aztán a Holland Kupában az Urk ellen nyert 4-0-ra, végül a Dordrechtet látta vendégül és győzte le ugyancsak 4-0-ra. Az Eredivisieben 11 forduló után 23 ponttal a 2. helyet foglalják el 4 ponttal lemaradva a PSV Eindhoventől.

Az FC Barcelona a BL csoportmérkőzések első fordulójában az APOEL-t fogadta és győzte le 1-0-ra, a másodikban a PSG-hez látogatott és 3-2 arányú vereséget szenvedett, az utolsó fordulóban pedig az Ajaxot látta vendégül és 3-1-re nyert. A csoportban tehát 6 ponttal a második helyen áll a 7 pontos PSG mögött.

Az Ajax elleni találkozó után a Barcelona 3 mérkőzést játszott, kettőt a bajnokságban és egy barátságost. Az elsőn a spanyol bajnokság keretében a Real Madriddal találkozott és 3-1 arányú vereséget szenvedett, a másodikon az Espanyol ellen játszott egy barátságos mérkőzést, amely 1-1 arányú döntetlennel végződött, és amelyet végül büntetőkkel nyert meg, az utolsó találkozóján a bajnokságban a Celta Vigót fogadta és nem kis meglepetésre 1-0 arányú vereséget szenvedett. A Primera Divízióban a Barcelona 10 forduló után 22 ponttal jelenleg 4., 2 ponttal lemaradva az első helyen álló Real Madridtól.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 9.50 1 | 9.50 Unibet X | 5.25 X | 5.25 Sportingbet 2 | 1.37 2 | 1.37 Unibet

A mérkőzésen esélyesebb a Barcelona, de ha figyelembe vesszük a katalánok hanyatló formáját és azt, hogy az Ajax jó játékot mutatott az utóbbi időben, akkor érdekessé válhat ez a találkozó az eredmény alakulását illetően is.

Frank de Boer, az Ajax vezetőedzője olyan csapatot próbál pályára küldeni amely képes lehet legyőzni a katalán sztárcsapatot, valószínűleg játszani fog Anwar El Ghazi, Lucas Andersen, Kolbeinn Sigthórsson, Thulani Serero, Lasse Schöne, Davy Klaassen, Nick Viergever, Niklas Moisander, Joël Veltman, Ricardo van Rhijn, stb.

Az Ajaxnak egy biztos hiányzója van, mégpedig Viktor Fischer aki sérüléssel bajlódik.

A másik oldalon Luis Enrique, a Barcelona kapitánya győzni küldi pályára a tanítványait és több mint bizonyos, hogy a pályára lépők között ott lesz Neymar, Lionel Messi, Luis Suárez, Rafinha, Ivan Rakitic, Daniel Alves, Jordi Alba, Marc Bartra, Javier Mascherano, Gerard Piqué, stb.

A Barcelonánál hiányozni fognak sérülés miatt Andres Iniesta, Jeremy Mathieu, Sergi Roberto és Thomas Vermaelen.

A két együttes eddig 4 mérkőzést játszott egymás ellen, a találkozók érdekessége az volt, hogy mindig a hazai csapat győzött, 2-szer az Ajax és 2-szer a Barcelona.

A legutóbbi amszterdámi meccsen, 2013. november 26.-án az Ajax 2-1-re győzte le a Barcelonát.

A kérdés most az, hogy folytatódik-e a hazai csapatok győzelme, vagy a Barcelonának ezen a találkozón sikerül nyernie Amszterdámban.

Az Ajaxnak nagy szüksége van mindhárom pontra, mivel ellenkező esetben esélyei a továbbjutásra minimálisra csökkennek.

Az utóbbi mérkőzéseik:

Csapat Mérkőzések száma Győzelem Döntetlen Vereség
Ajax 10 6 3 1
Barcelona 10 5 2 3

 

Csapat-hol Mérkőzések száma Győzelem Döntetlen Vereség
Ajax – hazai 5 3 2
Barcelona – vendég 5 2 1 2

Összegzés:

Úgy gondolom, hogy a Barcelona képes lesz ezen a mérkőzésen begyűjteni a 3 pontot. Tippem tehát 2-es.

Fogadási tippünk:Nyertes tipp
Barcelona győzelem | 1.38 Barcelona győzelem | 1.38 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/11/05, 8:46

Related Articles

Leave a Reply