A Valencia a Barcelonából igazolt

2016. August 2. Tuesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Martin Montoya
A Valencia megszerezte Martin Montoyát a Barcelonából, a balhátvéd négy évre kötelezte el magát új klubjához.

A Barcelona és a Valencia az elmúlt héten már nyélbe ütött egy üzletet, akkor a katalánok 50 millió euróért megszerezték Andre Gomes játékjogát, könnyen lehet, hogy az irányító átigazolási megállapodásának részeként már megegyeztek a felek Montoya kapcsán is. A Barcelona közös megegyezéssel bontott szerződést a védővel, akinek még két év hátra lett volna katalánokkal kötött kontraktusából. Montoya összesen 67 mérkőzésen lépett pályára a Barcelonában öt év alatt, az elmúlt idényt azonban már kölcsönben töltötte, és a jelek szerint Luis Enrique vezetőedző továbbra sem számított a szolgálataira.

“A Valencia először hónapokkal ezelőtt mutatott érdeklődést irántam, ez egy nagy klub, nagy történelemmel, ezért döntöttem úgy, hogy ide igazolok. A cél, hogy a klubot visszavezessük a Bajnokok Ligájába, keményen fogok dolgozni, és két dolgot ígérhetek, erőfeszítést és önfeláldozást” – mondta bemutatkozó beszédében a védő.

Montoya az elmúlt szezont az Interben kezdte, majd a Real Betisben fejezte be kölcsönben. A Barcelona bajnok és kupagyőztes lett, a Valencia mindössze a 12. helyen zárt a Primera Divisionban.

A Valencia szerdán a Bournemouth ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen, majd a spanyol élvonalbeli bajnokság első körében a Las Palmast látja vendégül augusztus 22-én: a Valencia sikerére a szorzó 1.61, a döntetlenre 3.75, a Las Palmas győzelmére 5.50.

Idén már háromszor csapott össze a két gárda, a kupából a Valencia 2-1-es összesítéssel jutott tovább, a bajnokság tavaszi szakaszában azonban a Las Palmas 2-1-re legyőzte hazai pályán a Valenciát.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply