A Schalke EL-győztest vett

2016. August 1. Monday in Hírek, Német Bundesliga

Coke
A Bundesliga előző kiírásában az ötödik helyen záró Schalke 04 bejelentette, szerződteti a Sevilla csapatkapitányát, Cokét, aki hétfőn írja majd alá szerződését.

A 29 éves jobb oldali középpályás 2011-ben csatlakozott az andalúz együtteshez a Rayo Vallecanótól. Sosem tartozott a legnagyobb sztárok közé, mégis rendre ott volt a csapatban, köszönhetően a nagy munkabírásának. Csapatkapitánynak is megválasztották, és három Európa Ligát is nyert az együttessel, ezen kívül pályára léphetett a Spanyol Király-kupa döntőjében és az európai Szuperkupáért vívott meccsen is.

A hírek szerint hárommillió eurót fizet a Schalke a Sevillának, a játékos pedig hétfőn fog átesni az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, majd ha minden rendben lesz, alá is írhatja új kontraktusát.

Coke Markus Weinzierl vezetőedző harmadik nagyobb igazolása, korábban ugyanis a sokat látott védő, Naldo, illetve a nagy csatártehetség, Breel Embolo kötelezte el magát a gelsenkircheniekhez – utóbbiért 20 millió eurót sem sajnáltak kiadni. Jóllehet, az egyik legnagyobb német tehetségnek tartott Leroy Sané távozni fog, egybehangzó angol és német lapinformációk szerint ugyanis a Manchester City közel áll a szerződtetéséhez.

A Schalke számára augusztus 27-én kezdődik a szezon, a Német Kupában a Villingenhez látogatnak a királykék mezesek. Egy héttel később már a Bundesliga küzdelmei is elkezdődnek, Naldóék először az Eintracht Frankfurttal találkoznak idegenben. A hazaiak győzelmére a szorzó 3.20, míg a döntetlenre 3.40, a vendég Schalke sikerére pedig 2.20.

Ami a Sevillát illeti, az EL-győztest Unai Emery vezetőedző mellett egy csapatra való játékos is elhagyta: Coke, José Antonio Reyes, Ever Banega, Ciro Immobile, Kevin Gameiro, Grzegorz Krychowiak is távozott.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply