A Sevilla történelmet írna

2016. May 4. Wednesday in Hírek, UEFA Európa Liga

Vitolo
Csodálatos, amit a Sevilla produkál az Európa Ligában, hiszen a spanyol együttes az előző két kiírást egyaránt megnyerte, és idén is már csak egy lépésre van attól, hogy újra döntőt játsszon a második számú európai kupasorozatban.

A Sevilla már az EL jogelődjében, az UEFA-kupában is brillírozott, 2006-ban és 2007-ben is megnyerte azt. Ezúttal viszont egy újabb mérföldkő közelében van a klub, hiszen újra írhatja a történelmet, hiszen egyedülálló siker lenne, ha zsinórban harmadik alkalommal is döntőbe jutna az EL-ben, az pedig, ha meg is nyerné, még tovább öregbítené a klub hírnevét.

Az andalúz együttes az elődöntő első meccsén 2-2-es döntetlent játszott az ukrán Sahtar Donyeck vendégeként. Kevin Gameiro a mérkőzés utolsó szakaszában tudott eredményes lenni büntetőből, és ennek a találatnak köszönhetően a címvédő előnyből várja a visszavágót. Csapattársa, Vitolo szerint – aki Ukrajnában az első vendég gólt lőtte – senkinek sem kell mondani, mennyire fontos összecsapás vár várjuk csütörtök este.

“Semmit nem kell mondani, mindenki tisztában van a mérkőzés fontosságával” – mondta a középpályás. “Már az első perctől oda kell figyelnünk. Minden erőnkkel harcolni fogunk azért, hogy ott legyünk a fináléban. Az ellenfélnek több remek labdarúgója is van, de jól működtünk együtt idegenben, az edzéseken, így bizakodóak lehetünk.”

A Sevilla az évet a Bajnokok Ligájában kezdte, csoportjában azonban csak két győzelmet tudott aratni, így búcsúzni kényszerült. A Sahtar, amely 2009-ben nyerte meg az UEFA-kupát, még ennél is gyengébben szerepelt a legrangosabb európai kupasorozatban, hiszen csak a Malmőt tudta két vállra fektetni, otthon, hiszen idegenben 1-0-ra kikapott. Azóta viszont sokkal jobb formában vannak az ukránok, a hétvégén 3-0-s győzelmet arattak a Dinamo Kijev ellen.

A Sevilla győzelmére a szorzó 1.61, míg a döntetlenre 4.33, a vendég Sahtar Donyeck sikerére pedig 5.50. A szorzók a rendes játékidőben elért eredményre értendőek.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply