A Napoli még sohasem nyert Empoliban

2015. April 30. Thursday in Hírek, Olasz Serie A

Rafael Benitez
Az Empoli győzelme esetén már matematikailag is majdnem bebiztosítaná a bennmaradását, a Napoli idegenbeli sikerével pedig továbbra is nyílt lenne a dobogóért folytatott harc az olasz labdarúgó-bajnokságban.

A hétközi, 33. forduló egyetlen csütörtöki mérkőzésén a vendégek az esélyesebbek, még akkor is, ha Rafa Banítez együttese fáradtabb lehet a riválisnál. Az olasz élvonalban ugyanis az igazi csata a dobogóért zajlik, a BL-részvételt érő helyen jelenleg a két római ősellenség, a Lazio és az AS Roma áll 62, illetve 61 ponttal, de a negyedik Napolinak is 56 pontja van, azaz ha nyerne, 59 pontjával szorosan tapadna a riválisokra.

A rómaiak még csatáznak egymás ellen az utolsó előtti fordulóban, a nápolyi együttesre is vár egy Juventus elleni csúcsrangadó, de Rafa Benítez számára az okozhat álmatlan éjszakát, hogy az Európa Liga-elsőséget célozza meg (ami a következő idényben már automatikus BL-indulást érne), vagy harcoljon a dobogóval járó BL-részvételért. Nagy dilemma, amelyben akár két szék között a pad alá is kerülhet a dél-olasz együttes.

A vendégeknél a hosszabb ideje sérült Jonathan De Guzmanhoz és Juan Camilo Zunigához csatlakozott a horvát védő, Ivan Strinic, akinek jobb bokája meghúzódott, így nem játszhat. Nélkülük kellene olyan bravúrt végrehajtani, amire eddig nem volt még példa: a Napoli ugyanis sohasem nyert még az Empoli vendégeként.

A kiscsapat eddig nyolc tétmérkőzésen fogadta a nápolyi riválist, a mérleg öt győzelem (a legutóbbi egy 1-0-s siker még a Serie B 2001-2002-es szezonjából), és három döntetlen (az utolsó a 2007-08-as idény 0-0-ja).

A hazaiak győzelmére 15/4 az odd, a döntetlenre 14/5, míg a Napoli csütörtök esti sikerére 7/10 szorzóval lehet fogadni. Az Empoli a legutóbbi nyolc bajnokiján mindössze egyszer nyert, a Napoli viszont a legutóbbi öt tétmérkőzésén négyszer nyert, egyszer játszott döntetlent.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply