A Napoli a sereghajtó ellen javíthat

2016. April 9. Saturday in Hírek, Olasz Serie A

David Lopez
A múlt héten a Juventus Mario Mandzukic góljával kikínlódott egy sovány egygólos győzelmet az Empoli ellen, miközben az üldöző Napoli botlott Udinében.

A Napolinak ráadásul nemcsak a 3-1-es vereség fájhatott, hanem az is, hogy kiállítás miatt elvesztette legjobb csatárát, a góllövőlistát 30 góljával toronymagasan vezető Gonzalo Higuaínt, akit a fegyelmi bizottság négy mérkőzésre tiltott el. A hét körrel a vége előtt hatpontos hátrányban lévő Napolira elvben könnyű feladat vár a hétvégi meccsen, hiszen az utolsó helyezett Verona lesz az ellenfele, amely a 31 találkozójából csak hármat tudott megnyerni az idényben.

Amíg a Napoli az első helytől, addig a Verona a bennmaradást érő 17. pozíciótól van hatpontos távolságra, vagyis könnyen lehet, hogy Luca Toni és társai a következő szezont már a másodosztályban kezdik meg. A Napolinak ráadásul hátrafelé is nézegetnie kell, mivel a Luciano Spalletti kinevezése óta megtáltosodó Roma már csak négy pontra van tőle. Higuaín távollétében nagy szerep hárul majd a Napoli többi támadójára, Lorenzo Insignére, José Callejónra, valamint az eddig kevesebb lehetőséghez jutó Manolo Gabbiadinire.

Hárman együtt eddig 18 gólt szereztek, ha ehhez hozzávesszük, hogy a középpályás Marek Hamsiknak is van öt gólja a bajnokságban, akkor azért láthatjuk, hogy így is van bőven tűzerő a nápolyiaknál. A Napoli hazai pályán 15 mérkőzés óta veretlen, és az előző idényben 6-2-re, azt megelőzően pedig 5-1-re verte a Veronát, úgyhogy a közelmúlt alapján gólgazdag meccsre lehet számítani. A hazaiaknál Higuaín mellett a védő Kalidou Koulibaly és a szélső Dries Martens is hiányzik majd – szintén eltiltás miatt.

A Napoli győzelmére a szorzó 1.22, a döntetlenre 6.50, a Verona sikerére 13.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply