Egyik kedvenc ellenfelével találkozik a Bayern

2016. April 9. Saturday in Hírek, Német Bundesliga

Arjen Robben
Dél-német derbire készül a BL negyeddöntőjében a Benficát 1-0-ra legyőző Bayern München, amely szombat délután a Stuttgart vendége lesz.

A Bayernnek még megvan az esélye, hogy triplázással köszönjön el az idény végén a Manchester Cityhez távozó Pep Guardiolától, hiszen a bajorok ötpontos előnnyel vezetik a bajnokságot, elődöntősök a német kupában, és a győzelmükkel léptek egyet a legjobb négy felé a BL-ben is.

Éppen ez a többfrontos küzdelem okozza a nehézséget a Bayernnek, hiszen nemcsak fizikailag, de mentálisan is megterhelő, hogy szerda-szombat ritmusban kell pályára lépniük a játékosoknak. A Stuttgart könnyebb helyzetben van, annak ellenére, hogy hat körrel a vége előtt még nem biztosította be a jövő évi élvonalbeli tagságát, de a kieső-, illetve osztályozós helytől lévő hatpontos távolság azért viszonylag megnyugtatónak tűnik.

Három híján száz meccset vívott egymással a Stuttgart és a Bayern, és a statisztika alapján hatalmas fölényben vannak a müncheniek, ők ugyanis 60 találkozót nyertek meg, míg a svábok csak 17-et. A párharcban már csak három gólra van a Bayern a 200-tól, és látva a csapat támadósorát, nem kizárt, hogy a kívánt mennyiséget már szombat délután sikerül elérni. Az ősszel például egy négyessel küldte haza a Bayern a VfB-t, akkor Robben, Douglas Costa, Lewandowski és Müller is beköszönt, ráadásul a végeredmény már a 40. percre kialakult.

A Bundesligában sorozatban 11 meccset nyert meg a Bayern a mostani rivális ellen, és minden sorozatot számolva összesen már 14 találkozó óta tart a veretlenségi sorozata a Stuttgarttal szemben. A svábok ráadásul nincsenek jó formában, az utolsó hét meccsükből csak egyet nyertek meg, és a megszerezhető 21-ből csak 6 pontot gyűjtöttek össze.

A Stuttgart győzelmére a szorzó 8.00, a döntetlenre 5.25, a Bayern sikerére 1.36.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply