A Mönchengladbach folytatná jó sorozatát a Stuttgart ellen

2016. March 2. Wednesday in Hírek, Német Bundesliga

Marlon Ritter
A Bundesliga 24. fordulójának egyik legérdekesebb meccsét a Borussia Mönchengladbach és a Stuttgart összecsapása ígéri.

A Borussia a negyedik helyen áll a tabellán, és csak három pontra van Dárdai Pál csapatától, a Herthától, úgyhogy még nagy harcban áll, hogy olyan pozícióban végezzen, amely automatikus BL-részvételt ér.

A Gladbach a hétvégi fordulóban 2-2-re végzett az Augsburg ellen, és ezen a meccsen ismét pályára lépett Patrick Herrmann, aki 148 napos kihagyás után tért vissza. A Stuttgartnak nagy sorozata szakadt meg, a csapat nyolc forduló óta veretlen volt, de a sereghajtó Hannover 2-1-re győzni tudott ellene. Az örökmérleg alapján a szerdai meccset a svábok várhatják optimistábban, a Stuttgart ugyanis a Gladbach elleni 91 találkozóból 37-et nyert meg, tizeneggyel többet, mint az ellenfél, az ősszel viszont a Borussia örülhetett, amely 3-1-re győzött Stuttgartban. Ráadásul az őszit megelőző négy meccsen is veretlen maradt a Borussia a Stuttgart ellen, vagyis a közelmúltban a Gladbach dominált a párharcban.

A szezon során mindkét csapat átesett már egy-egy edzőváltáson, a Mönchengladbach mind a 36 pontját az új edzővel, Andre Schuberttel érte el, míg a Stuttgartnál Jürgen Kramny az addigi 10 ponthoz még 18-at tett hozzá a vele letudott tíz meccsen. Az valószínűnek tűnik, hogy a szerdai meccsen nem lesz hiány a gólokban, mivel a Gladbach 45, a Stuttgart 35 gólt szerzett eddig a bajnokságban, ez a harmadik, illetve negyedik legjobb mutató a Bayern München és a Borussia Dortmund mögött. Ami a sérülteket illeti, a hazaiaknál Alvaro Dominguez, Jantschke, Stranzl és Schulz, a vendégektől Barb, Baumgartl és Ginczek sincs bevethető állapotban.

A Mönchengladbach győzelmére a szorzó 2.10, a döntetlenre 3.75, a Stuttgart sikerére 3.25.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply