A Milan újabb kiesőjelölt ellen játszik

2016. April 30. Saturday in Hírek, Olasz Serie A

Ignazio Abate
A Milan visszaesett a szezon végére, ugyanis az elmúlt nyolc bajnokiján mindössze hat pontot szerzett, korábban még a dobogó sem tűnt elérhetetlennek.

A vezetőség Sinisa Mihajlovicot találta a bűnbaknak, de hiába menesztették a szerb edzőt, a helyére érkező Cristian Brocchi sem tudta felrázni a csapatot, amely a korábbi középpályás debütálása alkalmával nyert ugyan a Sampdoria otthonában, de azóta 0-0-t játszott a kiesés elöl menekülő Carpival, majd kikapott a sereghajtó, és biztosan a Serie B-be süllyedő Veronától.

Pedig a Milannak egyáltalán nem mindegy, milyen eredményeket ér el, hiszen jelenleg csak egy pont az előnye a 7. helyezett Sassuolo előtt, és mivel a bajnokságot már megnyerő Juventus is bejutott a kupadöntőbe, a hatodik helyezett csapat is indulhat az Európa Liga selejtezőjében, vagyis még összejöhet a nemzetközi szereplés. A hétvégi fordulóban a Frosinone lesz a Milan ellenfele, amelynek még fontosabb a három pont megszerzése, mivel az újonc csak az utolsó előtti, és öt pontra van a bennmaradástól. Ha a csapat végül kiesik, akkor az okok között az első helyen említhető, hogy a védelme átjáróház volt, erről árulkodik a statisztika, miszerint a Frosinone 35 forduló alatt 68 gólt kapott, ami a legrosszabb mutató a Serie A mezőnyében.

A Milan ellen várhatóan Carlos Baccával és Mario Balotellivel kell szembenézniük a Frosinone védőinek, mögöttük pedig Honda Kejszuke feladata lesz a labdák elosztása. A kiscsapat ráadásul elöl nem tudta kompenzálni a hátsó alakzat hibáit, mivel csak 32 gólt szerzett, ami holtversenyben a második legkevesebb, ennél csak a már kiesett Verona volt kevesebbszer eredményes (30).

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply