A Leverkusen-Hertha rangadón a BL a tét

2016. April 29. Friday in Hírek, Német Bundesliga

Vladimir Darida
A Bundesliga hétvégi fordulójában a harmadik hely, vagyis a Bajnokok Ligája főtáblája a tét a Leverkusen-Hertha rangadón.

A hazaiak három fordulóval a vége előtt öt ponttal állnak jobban a berlinieknél, vagyis számukra egy döntetlen is nagyon sokat érne, egy győzelemmel pedig bebiztosítanák a harmadik helyet.

A két csapat eddig 39 alkalommal találkozott, és a Leverkusen felé billen a mérleg, a Bayer tízzel többet gyűjtött a győzelmekből (19-9), és a gólok terén is szorgalmasabb volt (78-54). A gyógyszergyáriak óriási formába lendültek, legutóbbi hat bajnokijukat egyaránt behúzták, és ezeken mindössze két gólt szedtek be. Ennél csak háromszor volt hosszabb sikersorozata a Leverkusennek, amelynek zsinórban aratott nyolc győzelem a jelenlegi klubrekordja.

A Hertha viszont éppen ellentétes utat jár be, Dárdai Pál csapata március 19-én győzött utoljára (2-1 az Ingolstadt ellen), azóta viszont öt tétmeccséből négyet elbukott. A 25. forduló után még hat pont volt az előnye a Herthának a Leverkusen előtt, azóta viszont fordult a kocka, és most Dárdaiék üldözik a riválist ötpontos hátrányból.

Az ősszel a Hertha 2-1-re győzött hazai pályán Vladimir Darida és John Brooks góljaival, de a Leverkusen akkor a 17. perctől tíz emberrel játszott Sebastian Boenisch kiállítása miatt. Ez a győzelem azért is bírt nagy jelentőséggel, mert a legutóbbi kilenc egymás elleni meccsből ez volt a fővárosiak egyetlen diadala a Leverkusen ellen. A hazaiaknál Boenisch és Kirjakosz Papadopulosz nem játszhat sérülés miatt, a másik oldalon Dárdai Sami Allaguira és Daridára nem számíthat, utóbbi nagy veszteség, mivel a cseh középpályás négy gólt szerzett, amivel harmadik a Hertha rangsorában Salomon Kalou és Vedad Ibisevic mögött.

A Leverkusen győzelmére a szorzó 1.61, a döntetlenre 3.75, a Hertha sikerére 6.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply