A Leicester nagy csatát vív a bennmaradásért

2015. May 5. Tuesday in Angol Premier Liga, Hírek

Nigel Pearson
Magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott a hétvégén a Leicester City a pocsék formában lévő Newcastle ellen, de remek sorozata ellenére még mindig nem biztos a bennmaradása.

A Leicester néhány héttel ezelőtt még biztos kiesőnek tűnt, de a szezonhajrára váratlanul megtáltosodott a csapat, elkerült az utolsó helyről, és azóta már a kiesőzónából is. Nigel Pearson együttese legutóbbi hat bajnokijából ötöt megnyert, csupán a Chelsea ellen nem sikerült pontot szereznie.

A Leicester jelenleg a 17. helyen áll, de csupán egy ponttal előzi meg a már kieső pozícióban tanyázó Sunderlandet, és egy pont választja el a 14. helyezett Aston Villától is. Az utolsó Burnley és az utolsó előtti QPR már csak a csodában bízhat, de az utolsó kiesőhelyre még a Sunderland, a Leicester, a Hull, a Newcastle és az Aston Villa is visszacsúszhat a végére. A felsorolt együttesek közül a legrosszabb helyzetben a Newcastle van, amely legutóbbi nyolc (!) bajnoki mérkőzésén egyetlen pontot sem tudott összekaparni.

A Leicester az utolsó három körben fogadja a Southamptont és a QPR-t, illetve ellátogat a rivális Sunderlandhez.

“Még sok munka vár ránk. Az elmúlt fordulók eredményei alapján reménykedhetünk, hogy sikerül kivívni a bennmaradást, de a realitásokat figyelembe véve, ez bármelyik csapat számár nagy kihívás lenne ebben a bajnokságban. A játékosaim megmutatták, hogy megfelelő hitük van, de nem szabad elbízniuk magukat, mert még nem értünk el semmit, a bennmaradáshoz további pontokra lesz szükség” – fogalmazott Pearson.

Arra, hogy a Leicester szombaton legyőzi az Európa Liga-indulásra hajtó, de az előző három bajnokiján mindössze egy pontot szerző Southamptont, 6/4 az odds, a döntetlenre 9/4, a vendégek diadalára 9/5 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply