A Lazio sorsdöntő meccs előtt áll

2015. December 14. Monday in Hírek, Olasz Serie A

Stefano Pioli
Az olasz Serie A 16. fordulójának zárómérkőzésén a tabella 13. helyén álló Lazio a 16. Sampdoriát fogadja. Stefano Pioli, a hazaiak vezetőedzője szerint a legfontosabb meccs lesz a hétfő esti a számukra.

Az előző idény után kevesen számítottak arra, hogy az új kiírásban a Lazio szenvedni fog hazája pontvadászatában. Pedig ez történik, a rómaiak közelebb vannak a kieső zónához, mint az európai kupaindulást jelentő helyekhez. Az olasz sajtó már szinte napi rendszerességgel foglalkozik Pioli menesztésével, de a klub elnöke egyelőre nem rúgta ki az edzőt – viszont hétfőn erre könnyen sor kerülhet, ha kikap a csapat.

Pioli ugyanis a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón kerek-perec kijelentette, a szezon legfontosabb meccse vár rájuk a Sampdoria ellen, kicsit talán utalva arra is, hogyha nem nyernek, kedden már munkanélküli lesz.

“A legfontosabb összecsapás előtt állunk a szezonban, efelől semmi kétségem” – fogalmazott a vezetőedző. “Nyernünk kell, hogy megfordítsuk a dolgokat magunk körül. Nagyszerű lehetőségünk lesz a három pont beszerzésére, de muszáj jó teljesítménnyel előrukkolnunk. Állítom, elég egyszer nyernünk, és máris minden jobb lesz. Szeretném, ha jobban koncentrálnánk, támadásban hatékonyabbak, védekezésben pedig magabiztosabbak lennénk.”

A Lazio az előző szezonban a harmadik helyen zárt, egy darabig jól is tartotta magát, de a legutóbbi hat fordulóban ötször is kikapott, egyszer pedig döntetlent játszott. Győzelemnek utoljára októbert 25-én örülhettek az égszínkék mezesek, akkor a Torinót küldték haza egy hármassal. Azóta viszont az Atalanta, az AC Milan, az AS Roma, az Empoli és a Juventus is legyőzte őket.

A Lazio győzelmére a szorzó 1.53, a döntetlenre 4.00, a vendég Sampdoria sikerére pedig 6.50.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply