A kupadöntő biztosan nem a Real otthonában lesz

2016. February 17. Wednesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Beto
Érdekes helyzet alakult ki a spanyol Király-kupában az elődöntők első mérkőzése után, több szó esett ugyanis arról, hogy melyik pályán rendezik majd a döntőt, mint arról, hogy milyen párosításban kerül sor a fináléra.

A Barcelona 7-0-ra gázolta el a Valenciát, míg a Sevilla 4-0-ra nyert hazai pályán a Celta Vigo ellen, így várható volt, hogy a visszavágókon nem történik akkora csoda, hogy ne a Barca és a Sevilla kerüljön a döntőbe.

A finálét viszont az eredeti tervek alapján a Real Madrid otthonában, a Santiago Bernabéu Stadionban rendezték volna, és mondani se kell, hogy a Real-szurkolókat nem tette boldoggá a hír, hogy a nagy rivális Barcelona esetleg az otthonukban ünnepelhet kupagyőzelmet. Jelen pillanatban úgy tűnik, az már eldőlt, hogy nem a Bernabéu ad otthont a Király-kupa döntőjének, miután kiderült, a világhírű amerikai rockzenész, Bruce Springsteen május 21-én a Real Madrid stadionjában ad koncertet. Ettől még könnyen lehet, hogy végül Madridban lesz a kupadöntő, hiszen az Alético stadionja, a Vicente Calderon még szóba jöhet, ahogyan a valenciai Mestalla is.

A Real Madridhoz intézményi igazgatóként visszatérő Roberto Carlos elárulta, hogy némileg hasonló volt a helyzet 2004-ben, akkor a Real volt döntős a két nagy közül, de a Barcelona vezetése nem ment bele, hogy a Nou Campban legyen a finálé. “Annyi modern, új stadion van Spanyolországban, miért pont a Bernabéuban kellene rendezni a döntőt? Nem szeretnék vitát kirobbantani, de 2004-ben nagyon szomorú volt szembesülni azzal a szituációval” – mondta a korábbi brazil balhátvéd.

A kupadöntőt május 21-én vagy 22-én rendezik majd, a pontos dátum attól is függ, hogy a Sevilla bejut-e az Európa Liga döntőjébe. Az első lépést efelé a norvég Molde ellen teheti meg a Sevilla, amely csütörtökön hazai pályán fogadja ellenfelét a 32 között.

A Sevilla győzelmére a szorzó 1.20, a döntetlenre 7.50, a Molde sikerére 17.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply