A jó formába lendült Romának a Real lesz az ellenfele

2016. February 17. Wednesday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Alessandro Florenzi
Kicsit lassan indult Luciano Spalletti második római időszaka, de a csapat lendületbe jött, és egymás után négy bajnokit nyert meg: a Frosinonét 3-1-re, a Sassuolót 2-0-ra, a Sampdoriát 2-1-re, a Carpit pedig 3-1-re győzték le a Farkasok.

Ez a menetelés pedig azt eredményezte, hogy a Roma feljött a negyedik helyre, és már csak két pontra van a dobogós, egyben BL-szereplést érő helyen álló Fiorentinától. A Roma számára a bajnokságban a Palermo következik majd, de előbb még a Bajnokok Ligájában van jelenése a csapatnak, amely a nyolcaddöntő első felvonásán a Real Madridot fogadja. Az idényben a másik spanyol sztárcsapattal játszott már a Roma, akkor született Alessandro Florenzi Puskás-díjra is jelölt félpályás gólja, amivel az olaszok 1-1-re végeztek a Barcelonával.

A mostani párharc előtt Spalletti a Real Madriddal 2014-ben Bajnokok Ligáját nyerő Carlo Ancelottit dicsérte. “Ő az én nagy tanítómesterem. Akármelyik csapathoz ment, mindig remek munkát végzett. Számomra ő a legjobb olasz edző, és ha alkalmam nyílt arra, hogy vele vacsorázhattam, mindent, amit a futballról mondott, elraktároztam magamban” – nyilatkozta Spalletti, aki a Real mostani edzőjéről, Zinedine Zidane-ról is jó véleménnyel van.

“Fantasztikus játékos volt, egy igazi vezér, és egy ilyen karakterű játékosból könnyebben lesz valaki edző. Mindenki tiszteli őt, ami egy nagy segítség a számára, hogy a mostani szerepében is sikeres legyen” – mondta kollégájáról Spalletti. A Real kerete tele van klasszisokkal, az olasz edző közülük Luka Modricot emelte ki, akit korábbi klubjánál, a szentpétervári Zenitnél szeretett volna leigazolni, de ez kivitelezhetetlen volt. Cristiano Ronaldóról pedig csak annyit mondott, olyan gyorsasággal és fizikai erővel bír, hogy szinte lehetetlen megállítani.

A Roma sikerére a szorzó 4.50, a döntetlenre 4.00, a Real győzelmére 1.80.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply