A klub-vb-re hajt a Barcelona

2015. December 3. Thursday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Javier Mascherano
Javier Mascherano szerint csapata komolyan veszi a decemberi klub-vb-t, melynek döntőjébe a River Plate-et várja a Barcelona mellé.

A Barcelona története során már kétszer hódította el a klubvilágbajnokságot, 2009-ben és 2011-ben sem talált legyőzőre a Bajnokok Ligája aktuális győztese. A katalánok idén is elhódították az európai klubfutball legfontosabb trófeáját, és ezzel jogot szereztek arra, hogy Európát képviseljék a decemberi seregszemlén.

Idén a Barcelonán kívül a klub-vb résztvevője lesz a River Plate is, a két gárda már az elődöntő résztvevőjeként várja az ellenfelét. A spanyolok a mexikói America és a kínai Kuangcsou Evergrande összecsapásának a győztesével mérkőzik a legjobb négy között. A barcelonaiak argentin védője abban bízik, hogy a döntőben egykori csapata lesz az ellenfél.

“Akárki is hiszi, hogy ez a Barcelona számára jutalomjáték, az téved. Komolyan vesszük a tornát, két győzelemre készülünk, és bajnokként akarunk távozni Japánból” – mondta Mascherano, aki a River Plate-ben nevelkedett. “Sokat jelent számunkra ez a sorozat, mert arra emlékeztet minket, hogy mi vagyunk a Bajnokok Ligája címvédői.”

Az argentin játékos a River Plate után a Corinthainsban játszott, majd a West Ham után a Liverpoolba, onnan pedig Barcelonába vezetett az útja.

A Barcelona december 17-én lép pályára a japán torna elődöntőjében, ám addig még négy meccs vár Luis Enrique csapatára, a szerdai kupaösszecsapást követően szombaton a Valencia lesz az ellenfél a bajnokságban.

A Valencia győzelmének a szorzója 9.00, a döntetlenre 6.00, a Barcelona sikerére 1.30.

Forrás: Unibet

Leave a Reply