A Juventus duplázhat

2016. April 26. Tuesday in Hírek, Olasz Serie A

Leonardo Bonucci
A Juventus lett idén is az olasz bajnok, a Serie A első helyezettje még megvédheti hazai kupacímét is.

A torinói labdarúgócsapat ismét megvédte bajnoki elsőségét, 2011. óta legyőzhetetlen az olasz pontvadászatban, ezúttal három fordulóval a bajnokság vége előtt biztosította be elsőségét. A Juventus a hétvégén a Fiorentina ellen szerezte meg a három pontot, míg legnagyobb riválisa pont nélkül zárt a Roma otthonában, így a Napoli hátránya 12 pontra nőtt, amely már behozhatatlan a hátralévő fordulókban.

A Juventus története 32. bajnoki címét szerezte meg, ám a szezon elején nem úgy tűnt, hogy folytatódik a sorozat. A csapat több klasszisát is elbukta a múlt nyáron, gyengén rajtolt a Serie A-ban, ám a télen megtáltosodott, és a tabella hátsó feléből egyenesen az élre menetelt. Massimiliano Allegri büszkén beszélt csapata teljesítményéről.

“Egészen hihetetlen, és még nincs vége, mert még a kupa is a miénk lehet. Megnyerni 25 meccsből 24-et, valami egészen elképesztő teljesítmény” – mondta a vezetőedző, akinek csapata október 28. óta mindössze egyetlen meccsen vesztett pontot a bajnokságban.

Allegri arra is kitért, hogy csapata teljesítménye már csak azért nagyon komoly, mert idén egy nagyon erős Napolit sikerült megverni, amely 82 eddig gyűjtött pontjával akár bajnok is lehetett volna idén.

A bajnokságból hátralévő három mérkőzés már tét nélküli a torinóiak számára, ám a kupadöntő még Allegri csapatára vár: a Juventus május 21-i sikerére a szorzó 4.50, a döntetlenre 3.40, a Milan győzelmére 1.83.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply