A Hertha a Bayernből igazolt

2016. January 8. Friday in Hírek, Német Bundesliga

Dárdai Pál
Dárdai Pál csapata leigazolta Sinan Kurtot, a 19 éves támadó három és fél évre kötelezte el magát a Hertha labdarúgócsapatához.

A Bayern München és a Hertha BSC is bejelentette, hogy Sinan Kurt a berlini együttesben folytatja. A 19 éves labdarúgó a szezon nagy részét a müncheniek második csapatában töltötte, és mivel Josep Guardiola nem válogatta be a téli edzőtáborozás keretébe sem, így a váltás mellett döntött. Kurt reményei szerint a Hertha felnőtt keretében idővel több lehetősége adódik, mint Münchenben, így míg a Bayern Dohában készült, megállapodott a fővárosiakkal.

“Sinan Kurt azonnali hatállyal a Hertha BSC-hez igazolt. A 19 éves játékos már át is esett az orvosi ellenőrzéseken, és aláírta szerződését a berlini klubbal, kontraktusa 2019 nyaráig szól” – írja közleményében a Bundesliga címvédője.

A klubok nem hozták nyilvánosságra az átigazolás anyagi feltételeit.

Kurt a Borussia Mönchengladbachban nevelkedett, majd 2013-ban látta elég tehetségesnek a Bayern, de még a bajorok felnőtt keretébe való bejutásért is hatalmas a harc. Egyetlen Bundesliga-szereplésekor éppen a Hertha ellen állt be a félidőben az elmúlt bajnoki szezonban.

A hírek szerint azonban a bajorok nem mondtak le teljesen a lehetőségről, hogy egyszer még Kurtot soraikba állítsák, a szerződés záradéka kimondja, hogy a müncheniek 2018-ban 10 millió euróért visszavásárolhatják az akkor 21 éves csatárt.

Kurt január 23-án az Augsburg ellen kezdheti meg a Bundesligában a tavaszi idényét: a berliniek sikerének a szorzója 2.25, a döntetlenre 3.20, az augsburgiak győzelmére 3.30.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply